RO EN
Coșul este gol

CELCO asteapta continuarea trendului si o crestere de 10% a afacerilor din 2020

Cifra de afaceri a companiei Celco - Constanta, cel mai mare producator de materiale de constructii din estul tarii, a depasit 30 de milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 10% comparativ cu anul anterior. Pentru 2020, conducerea firmei estimeaza o noua majorare de 10% a business-ului, pe fondul mentinerii trendului ascendent pe piata constructiilor din tara noastra, dar si al cresterii preferintei utilizatorilor pentru produse sustenabile si eficiente energetic.
"In ultima perioada, pe piata s-a manifestat o continua cerere de materiale ce corespund unor atribute calitativ superioare in ceea ce priveste materia prima de constructie, dar si calitatile de termoizolare. Putem spune ca piata a devenit mai educata si se informeaza in mod constant, facandu-se o departajare intre gandirea conservatoare si cea inovatoare. Datorita surselor de informare tot mai accesibile, beneficiarii se indreapta catre materiale sustenabile, ce pot asigura echilibrul optim intre termoizolare si rezistenta", explica Niculae Dusu, presedintele grupului Celco. 
Totodata, maturizarea pietei se evidentiaza si in tendintele de design si aplicare rapida a produselor, in contextul adancirii deficientelor de pe piata muncii. 
Celco a incheiat, in 2019, un ciclu de zece ani de crestere anuala continua.
In 2020, piata de investitii si constructii isi va mentine trendul ascendent conform prognozelor specialistilor, context in care conducerea Celco estimeaza, la randul sau, continuarea trendului de crestere a afacerilor.
"Studiile din piata si discutiile cu mari dezvoltatori imobiliari ne fac sa credem ca anul 2020 va fi cel putin la fel de bun ca cel precedent. Preconizam ca trendul anului curent va fi cel putin egal cu cel din 2019 asa cum reiese din programele investitionale pentru 2019 si 2020", a mai spus Niculae Dusu.
La nivel de grup sunt planificate investitii de 40 de milioane de euro in perioada urmatoare, atat in mentenanta productiei, cat si in modernizarea facilitatilor si inovatii. Potrivit datelor companiei, proiectele vizeaza optimizarea proceselor de munca, cresterea productivitatii, achizitia de noi echipamente performante, precum si innoirea parcurilor de motostivuitoare in toate unitatile.
"Procesul investitional este unul permanent in cadrul grupului Celco, care isi desfasoara activitatea in domenii cu mare importanta pentru economia romaneasca: materiale de constructii si servicii portuare/ turistice/ imobiliare, intrucat ne revine responsabilitatea de a continua traditia pe pietele in care activam atat in Romania, cat si in afara granitelor. Ne dorim sa ne pastram statutul de pilon al economiei locale si de partener al industriilor in care ne desfasuram activitatile", precizeaza presedintele Celco.
Procentul mortarelor destinate finisajelor reprezinta aproximativ 10% din cifra de afaceri a diviziei de adezivi, cea mai mare pondere a acestora fiind utilizata pentru termoizolatii.
 
Inovatiile - principalul "motor" de crestere in 2020
Potrivit datelor Celco, la cresterea de 10% a business-ului preconizata pentru 2020 inovatiile din portofoliul companiei vor avea o contributie semnificativa. In 2019, producatorul a lansat pe piata sistemul termoizolator Izomineral, fabricat integral in unitatile companiei.
"Cunoastem foarte bine faptul ca investitiile in solutii inovatoare joaca un rol decisiv in cresterea cifrei de afaceri si de aceea consideram ca, in acest an, cea mai noua tehnologie de termoizolare naturala minerala, Izomineral, lansata in anul 2019, va fi motorul de crestere a cifrei de afaceri cu minimum 10 procente fata de anul precedent. Celco este singurul producator roman de materiale de constructii care produce in-house intreg sistemul de zidarie si cel de termoizolare, care au trecut proba timpului. Prin sistemul de zidarie eficienta Celco si setul termoizolant Izomineral, oferim garantii extinse in ceea ce priveste solutia integrala de eficientizare energetica a cladirii", a explicat Niculae Dusu.
Noile sisteme sunt concepute si fabricate astfel incat sa raspunda celor mai exigente cerinte de constructii si termoizolare, putand fi utilizate atat in programul national de reabilitare a fondului construit, cat si in noile proiecte de constructii de cladiri cu un consum energetic apropiat de zero (nZEB).
"Prin inovatii, ne aducem aportul catre un mediu mai sanatos astazi si in viitor. Prin calitatile lor intrinseci, elementele de zidarie din BCA raman alegerea inteleapta pentru realizarea constructiilor rezistente, eficiente energetic si moderne. Cladirile construite din BCA, impreuna cu adezivii si mortarele recomandate, vor consuma cu pana la 50%-60% mai putina energie si vor avea costuri de zidarie reduse cu pana la 67%. In urma feedback-ului pozitiv primit din piata pentru sistemul de termoizolatie Izomineral, atat din partea clientilor finali, a dezvoltatorilor, cat si a proiectantilor si arhitectilor, asteptam o crestere a cererii in anul curent si in cei viitor pentru aceste sisteme", a mai spus presedintele grupului Celco.
 
Cresterea pretului de productie si instabilitatea legislativa raman principalele probleme
"Influenta variatiei pretului energiei electrice si a gazului in costul produsului, ca urmare a cresterii cu 15% a numarului de certificate de CO2 pe care producatorii trebuie sa le achizitioneze, comparativ cu perioada 2013-2020, duce la cresterea presiunii importurilor din tari non-UE. In aceste conditii, autoritatile romane trebuie sa ia in calcul riscul de relocare al marilor industrii din domeniul constructiilor si impactul acestuia asupra economiei, bugetului statului si al locurilor de munca. Schimbarea permanenta a legislatiei, cu legi incoerente si interpretabile, duce la impredictibilitate si la incapacitatea antreprenorilor de a-si putea asuma actiuni pe termen lung. In plus, populismul exagerat in legislatia economica duce, la randul lui, la reactii si anomalii in realitatea economica", precizeaza Niculae Dusu, referitor la problemele cu care se confrunta in activitatea curenta mediul de afaceri din Romania.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter