RO EN
Coșul este gol

CARPATCEMENT: Strategie de extindere a retelei de statii de betoane

Vanzarile realizate de producatorul de ciment si betoane Carpatcement au crescut usor in primele noua luni ale anului in curs, fata de aceeasi perioada din 2013, conducerea companiei estimand, pentru intregul an 2014, o stabilizare a cifrei de afaceri la nivelul anului anterior. Potrivit portalului Ministerului Finantelor Publice, vanzarile realizate de Carpatcement in Romania s-au cifrat la aproximativ 165 milioane de euro, in 2013. "Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in primele noua luni din 2014 am inregistrat o usoara crestere a veniturilor, datorita conditiilor meteo favorabile din primul trimestru. Speram ca vanzarile vor fi la nivelul anului anterior, avand in vedere ca exista anumite perspective favorabile in acest sens. Lipseste inca predictibilitatea si increderea in consum, iar volatilitatea mediului macroeconomic nu ajuta la relansarea serioasa a sectorului", a declarat Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding SA. In prezent, compania dispune de capacitati de productie totale de 7,15 milioane de tone de ciment/ an, prin cele trei fabrici de la Tasca (judetul Neamt), Chiscadaga (Hunedoara) si Fieni (Dambovita), unitati suficiente pentru cererea actuala. Astfel, compania va investi in extinderea retelei de statii de betoane. "Atat timp cat piata de constructii continua sa se inscrie in trendul constant descendent al ultimilor ani, fabricile lucrand mult sub capacitatile actuale de productie, este putin probabil sa existe planuri pentru noi investitii de extindere a acestora. Vom continua, insa, strategia de dezvoltare a retelei de statii de betoane la nivel national si vom investi in echipamente si tehnologii noi, care sa permita o optimizare continua a costurilor", a explicat Florian Aldea.
 
Piata cimentului va stagna in 2014
Piata locala a cimentului va stagna, in 2014, la nivelul inregistrat in 2013, potrivit opiniei managerului Carpatcement. "Scaderea segmentului investitiilor in infrastructura, lipsa finantarii pentru proiecte noi, precum si apetitul scazut pentru investitii atat al companiilor, cat si al persoanelor fizice au avut un efect important asupra domeniului in acest an. Piata va ramane, cel mai probabil, la nivelul din 2013, cu mentiunea ca pot aparea oricand cresteri sau usoare scaderi", a mai spus Florian Aldea. O prognoza pentru 2015 este mai dificil de realizat, deoarece proiectele mari de infrastructura nu au fost inca demarate, in conditiile in care in primele opt luni ale anului in curs lucrarile de infrastructura au inregistrat o scadere de 28%, in timp ce piata constructiilor a scazut cu 13%. "Estimam insa o stabilizare si speram ca o eventuala reluare a lucrarilor in infrastructura sa aiba un impact pozitiv. Totusi, in lipsa unui buget pentru 2015, este greu de prognozat in ce masura aceasta reluare a lucrarilor in infrastructura va avea loc. Atat piata de constructii, cat si cea a cimentului se vor relansa, imediat ce investitorii vor simti ca mediul socio-economic s-a stabilizat. Lucrarile sustinute cu fonduri europene, parteneriatele de tip public-privat si atragerea investitorilor straini sunt forme sigure pentru dezvoltarea industriei - cu atat mai mult cu cat nevoia de dezvoltare a pietei este intr-adevar crescuta", a explicat Florian Aldea.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter