RO EN
Coșul este gol

ANALIZA: Afaceri anuale in crestere pentru producatorii de ciment din Romania

In Romania exista noua unitati de productie a cimentului, apartinand: HeidelbergCement Romania, care detine fabricile de ciment din Bicaz, Deva si Fieni, Holcim (Romania) - membra a grupului LafargeHolcim - ce le coordoneaza pe cele din Alesd, Campulung Muscel si o statie de macinare la Turda, iar CRH Ciment (Romania) controleaza fabricile din Medgidia si Hoghiz si statia de macinare de la Targu Jiu. Aceste companii au raportat, pentru 2018, o cifra de afaceri cumulata de circa 670 milioane de euro, in crestere cu 6,3% fata de suma corespunzatoare anului 2017, evolutie reflectata si in datele statistice oficiale, de unde rezulta ca evolutia s-a datorat preponderent cererii si mai putin majorarilor de preturi. 
In ansamblu, rezultatele de pe piata cimentului sunt reflectate in activitatea celor trei producatori locali. Potrivit datelor publice, Holcim a raportat pentru 2018 o cifra de afaceri de 1,27 miliarde lei (circa 270 milioane de euro), in crestere cu 20,9% fata de nivelul de 1,05 miliarde lei din 2017. Profitul net al companiei s-a majorat, totodata, cu 23,3%, ajungand la 182,1 milioane de lei la finele anului trecut. Vanzarile raportate de CRH (Ciment) Romania s-au sporit, anul trecut, cu 0,5%, de la 943 milioane de lei in 2017 la 947,3 milioane de lei (circa 200 milioane de euro) in 2018, in contextul unei evolutii de 21,3% a profitului net, care se plasa la 97,3 milioane de lei, la finele anului trecut. Afacerile din Romania ale grupului german HeidelbergCement crescut cu 6,2%, pana la 945,67 milioane de lei (circa 200 milioane de euro). Compania a raportat si o majorare de 18% a profitului net, acesta situandu-se la 159,7 milioane de lei, la finele anului 2018.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter