RO EN
Coșul este gol

TESLA va incepe sa livreze acoperisuri solare in Europa, din 2018

Grupul nord-american Tesla, cu activitati in domeniul energiei, incepe din vara acestui an livrarile de sisteme de acoperisuri solare in SUA, din 2018 noile produse urmand a fi disponibile si in Europa. Sistemele vor fi comercializate sub marca Solar Roof si vor avea integrate baterii Tesla Powerwall, care stocheaza energia colectata in timpul zilei si o pun la dispozitie in orice moment, asigurand o alimentare neintrerupta a locuintei. Conform datelor Tesla, sistemul foloseste doua tipuri de placi de acoperis, solare si non-solare, care, privite de la distanta, au acelasi aspect. Cantitatea de placi solare poate fi selectata in functie de consumul energetic al locuintei, pretul mediu fiind de circa 240 USD/ mp.
"Energia solara a fost intotdeauna o parte a strategiei noastre de dezvoltare si am recunoscut necesitatea unui acoperis care sa fie, in acelasi timp, accesibil, durabil, estetic si cu o baterie de stocare integrata. Acoperisul solar este mai accesibil decat sistemele conventionale, deoarece investitia se amortizeaza prin reducerea sau eliminarea facturii de energie electrica a locuintei", au precizat reprezentantii Tesla.
Pentru o apreciere mai exacta a costului unei astfel de investitii, specialistii Tesla vor pune la dispozitia clientilor si un calculator Solar Roof online, care va permite evaluarea cat mai exacta atat a costului proiectului, cat si a valorii energiei pe care o va genera sistemul pentru locuinta. Calculatorul se bazeaza pe factori precum dimensiunea acoperisului, pretul mediu local al energiei electrice si cantitatea de lumina solara pe care un cartier o primeste pe tot parcursul anului.
Sistemul Solar Roof va fi disponibil intr-o varietate de modele, materiale si texturi.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter