RO EN
Coșul este gol

XELLA ROMANIA acceseaza piata locala de termoizolatii

Xella Romania, unul dintre din cei mai importanti producatori de materiale pentru zidarie din tara noastra, estimeaza stagnarea vanzarilor din 2013 la nivelul de 9 milioane de euro consemnat anul trecut, dupa ce in 2012 vanzarile companiei s-au majorat cu 27% fata de 2011. Piata de BCA, principalul domeniu caruia i se adreseaza produsele firmei, este evaluata la circa 100 milioane de euro. Pentru a-si completa oferta in domeniul local al constructiilor, compania a lansat Multipor, un material natural, ecologic si neinflamabil, destinat termoizolarii la interior si exterior. Xella a accesat, pe aceasta cale, piata termoizolatiilor din Romania, segment ce a consemnat, in 2012, un volum total al vanzarilor de aproximativ 4,3 milioane de metri cubi. Circa 40% din materialele de pe piata respectiva sunt utilizate pentru termoizolarea peretilor exteriori, diferenta fiind generata de termoizolarea zidariei interioare, a pardoselilor si acoperisurilor, ceea ce indica, potrivit datelor Xella, o pondere mare a lucrarilor pe segmentul industrial si public. "Cei peste 4 milioane de metri patrati de Multipor instalati in ultimii 15 ani in Europa reprezinta dovada succesului acestui produs la nivel international. Credem ca piata din Romania are un potential mare si ca exista o nevoie urgenta de lucrari de termoizolare de calitate, in contextul in care populatia se afla permanent in cautarea unor solutii optime pentru scaderea costurilor de locuire", a declarat Marius Dragne, numit recent in functia de CEO al Xella Romania. Un segment cu o importanta deosebita este reprezentat de izolarea peretilor exteriori prin intermediul unor lucrari realizate la interior. "Conform studiilor Xella, aproximativ 8% din cladirile din Romania nu pot fi termoizolate la exterior, multe dintre acestea fiind cladiri publice sau monumente istorice. Mai mult, exista imobilele ce trebuie termoizolate la interior din diferite alte considerente, cum ar fi, de exemplu, lipsa unui consens in cadrul asociatiilor de locatari", a explicat managerul Xella Romania. Produsele Multipor vor fi importate in Romania de la fabrici care apartin grupului german Xella, noul segment de activitate urmand a contribui la dezvoltarea business-ului companiei in 2013.
***
Grupul Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din BCA. Grupul detine, la nivel international, 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare in 30 de tari, in 2012 inregistrand o cifra de afaceri totala de 1,3 miliarde euro. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai moderna unitate de productie a blocurilor de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii "greenfield" de 32 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.ytong.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter