RO EN
Coșul este gol

USG: Previziuni negative pentru urmatoarele sase luni

USG Corporation, producator de materiale de constructii de inalta performanta, a obtinut venituri nete de 2,93 miliarde USD, in scadere cu 9,1% fata de nivelul din 2009. In ceea ce priveste raportarea trimestriala, in intervalul octombrie - decembrie 2010 societatea a realizat vanzari nete de 696 milioane USD, cu aproximativ 3,3% mai putin decat in cele trei luni corespunzatoare din 2009. "Rezultatele din ultimul trimestru au confirmat mentinerea conditiilor dificile pe pietele unde suntem prezenti. O imbunatatire a conditiilor economice nu va fi consemnata nici in perioada urmatoare, cererea urmand a ramane la un nivel minim. Astfel, previziunile noastre pentru 2011 sunt pesimiste. Sunt, totusi, semnale timide ca situatia s-ar putea ameliora pe termen mediu", a declarat James S. Metcalf, presedintele corporatiei.
USG este unul dintre cei mai importanti furnizori de gips din America de Nord, vanzarile din 2010 pe acest segment insumand 1,65 miliarde USD (-6,3% fata de acelasi interval din 2009), din care 1,3 miliarde USD au reprezentat livrarile de gips din SUA. Deprecierea veniturilor nete a fost cauzata, in principal, de scaderea pretului de vanzare a blocurilor din gips marca Sheetrock. Referitor la distributia de materiale de constructii, compania L&W Supply Corporation (parte a grupului USG) si subsidiarele acesteia au anuntat vanzari anuale nete de 1,06 miliarde USD, in scadere cu 17,6% fata de nivelul din 2009. De asemenea, corporatia americana desfasoara activitati si in domeniul fabricatiei de sisteme de plafoane, pietele de desfacere fiind reprezentate de state din Europa, regiunea Asia-Pacific si America. Cifra de afaceri aferenta acestui segment a fost, anul trecut, de 660 milioane USD. Informatii suplimentare, la www.usg.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter