RO EN
Coșul este gol

swisspor Romania: Crestere de vanzari de 63% in primele 6 luni, la 87 milioane lei

Piata materialelor de izolatii termice, evaluata la un volum de aproximativ 5,5 milioane mp, a inregistrat o crestere de circa 8% in primul semestru al acestui an, potrivit datelor swisspor Romania, producator de polistiren expandat cu o gama variata de produse si sisteme de termoizolatii. Dinamica vanzarilor se va atenua pana la finalul anului, conducerea companiei estimand un plus de 6% la nivelul intregului an in curs, dupa o evolutie anuala de 4% inregistrata in 2021.
"Pentru anul 2023 preconizam o stagnare a cresterii pietei materialelor de izolatii pe fondul majorarii preturilor la materii prime, energie si combustibili", a declarat Ciprian Sildan, Product Manager al swisspor Romania.
In acest context, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 63% in primele opt luni ale acestui an, raportat la perioada corespunzatoare din 2021, ajungand la 87 milioane de lei.
"Cele mai bine vandute produse swisspor din acest an sunt cele destinate termoizolarii exterioare a fatadelor. Produsele si sistemele swisspor sunt livrate in cadrul programelor de reabilitare termica din Bucuresti, precum si in diferite proiecte rezidentiale din Capitala (Cosmopolis, Greenfield Residence, proiectele dezvoltate de One United Properties), dar si in alte mari orase ale tarii, precum Cluj-Napoca (Grand Hill, Columna Residence), Timisoara (City of Mara), Baia Mare (Revolution Residence), Arad (Ared City)", a precizat product managerul swisspor Romania.
Cele mai noi produse incluse in portofoliul companiei sunt sistemele swisspor EPS 80 LAMBDA R10 si swisspor EPS 100 LAMBDARoof R10, placi termoizolante din polistiren expandat grafitat cu continut de material reciclat, produse certificate UNI EN ISO 14021. Lansat recent este si adezivul swisspor PREMIUM WHITE ADH, utilizat pentru realizarea sistemelor compozite de izolare termica exterioara ETICS, pe baza de polistiren expandat.
 
 
Latenta in aplicarea cerintelor nZEB si preturile in crestere impiedica cresterea pietei la realul potential
Potrivit reprezentantului swisspor Romania, atat in sectorul public, cat si in cel privat, exista o latenta a autoritatilor in aplicarea prevederilor legale referitoare la standardul nZEB. "Costurile initiale pentru cladiri cu consum de energie aproape de zero (nZEB) sunt sensibil mai mari decat cele pentru realizarea de cladiri conform practicilor actuale. Aceasta situatie, coroborata cu majorarile de preturi la materialele utilizate in cadrul cladirilor, duce la nerespectarea standardului nZEB de catre majoritatea celor implicati in piata constructiilor", a explicat Ciprian Sildan.
Provocarile legate de inflatie au afectat negativ si activitatea companiei swisspor Romania. Potrivit managerului, pretul de achizitie a materiei prime aproape s-a dublat in intervalul ianuarie 2021 - ianuarie 2022 (+99,7%), cresterea calculata pentru intervalul iunie 2021 - iunie 2022 fiind de +38,2%, o parte a acestor majorari fiind transferata in preturile produselor.
"Cresterea pretului de vanzare a dus la diminuarea temporara a cererii, iar firmele de constructii nu au mai putut continua executarea obligatiilor contractuale cu finantare publica (acestea fiind de regula incheiate la pret ferm), ceea ce a dus la sistarea unor lucrari. In ultimele luni din 2022, preturile vor urma un trend crescator, iar in 2023 s-ar putea inregistra o stabilizare a acestora, dar depinde foarte mult de evolutia cererii, a investitiilor publice, precum si a politicilor fiscale care vor fi implementate in viitor", estimeaza Ciprian Sildan.
***
swisspor Romania face parte din grupul elvetian swisspor, cu o experienta de peste 5 decenii in domeniul izolatiilor si 17 fabrici in Europa. Compania este activa de 24 de ani pe piata din Romania, unde are doua fabrici, swisspor Ploiesti si Isopor Cluj. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter