RO EN
Coșul este gol

SIVI CROM: Afaceri de 3 milioane de lei, realizate cu sapte angajati

Sivi Crom Prod, societate mixta romano-elena specializata in productia de grunduri, lacuri si vopsele, a inregistrat o cifra de afaceri de circa 3 milioane de lei in 2014, in crestere cu 9% fata de nivelul din 2013, in conditiile in care lucreaza cu numai sapte angajati. Compania detine o unitate de productie la Targoviste, cu o capacitate totala de 1.000 de tone pe an. "In 2015 avem in vedere colaborarea mai stransa cu arhitectii, precum si atestarea obiectiva a calitatii produselor noi, prin examinari specializate in laboratoare autorizate. In ceea ce priveste investitiile in dezvoltare, in 2014 am resimtit o oarecare discriminare a microintreprinderilor la accesarea fondurilor europene pentru extindere si inovare, deoarece, din cauza numarului redus de salariati, compania noastra a fost declarata neeligibila. Astfel, va trebui sa alocam propriile resurse pentru investitii in dezvoltare", a declarat Irina Cotenescu, administratorul firmei.
Produsele livrate in Romania se incadreaza in categoria vopselelor decorative, industriale si tratamentelor speciale anticorozive, fiind disponibile sub marcile Extra Plast, Sivi Plast, Hidrocrom, Relief, Satina, Mitilac, Borealis, Stralarte etc. Oferta se adreseaza atat domeniului acoperirilor decorative, cat si celor industriale, materialele fiind incadrate in categoriile medie si premium.
 
Circa 130 milioane de euro pe piata vopselelor decorative
Sivi Crom Prod este afiliata Asociatiei Industriei Vopselelor din Romania (AIVR), ce reuneste 18 dintre cei mai importanti producatori locali specializati. Potrivit datelor asociatiei, cifra de afaceri din domeniu s-a situat la 126 milioane de euro in 2013, corespunzatoare unei cantitati de 129.000 de tone, in 2014 piata inscriindu-se pe un trend usor crescator, pe fondul cresterii apetitului pentru renovare al populatiei si al unei usoare relaxari a austeritatii achizitiilor publice. "Nu putem evalua inca exact nivelul cantitativ si valoric al pietei in 2014, deoarece datele statistice aferente anului trecut vor fi publicate abia in trimestrul al doilea din 2015, dupa depunerea bilanturilor contabile. In ceea ce priveste importurile de produse finite, este, insa, greu de crezut ca acestea ar putea avea un impact major asupra segmentului, in ansamblu", a explicat Irina Cotenescu.
***
Sivi Crom Prod este activa pe piata locala a constructiilor din anul 1994, reprezentand subsidiara grupului elen Syvi Chrom Syn PE, al carui patron detine si pachetul majoritar de actiuni ale companiei (55%), aducand, alaturi de capital, tehnologia de fabricatie a celor mai multe dintre produsele firmei.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter