RT Izolatii, prima platforma de comercializare a materialelor de constructii utilizate pentru constructii eficiente energetic si renovari (prin nZEBshop si renoVATA), a realizat vanzari de aproximativ 5 milioane de lei in primele noua luni din 2022, pentru intregul an in curs conducerea companiei estimand incasari totale de 7 milioane de lei. Perspectivele pe termen mediu si lung privind activitatea companiei sunt favorabile, in contextul imperativului de eficientizare energetica a intregului stoc de cladiri.
"Conform estimarilor noastre, valoarea totala a lucrarilor de constructii in 2021 si 2022 a fost in crestere semnificativa fata de perioadele precedente, in special in raport cu valorile inregistrate in intervalul 2019-2020. Autorizatiile in constructii au atins maximum istoric al ultimului deceniu. Razboiul din Ucraina, scumpirile materiilor prime si energiei, in special gaz si electricitate, inflatia, modificarile legislative privind regimul fiscal al IMM-urilor - toate acestea reprezinta motive de ingrijorare in ceea ce priveste dezvoltarea constructiilor in viitorul apropriat. In ceea ce priveste sectorul sistemelor de izolatii si, in special, cel al produselor de etansare la aer, fara de care izolatia termica nu ar putea sa fie eficienta, acesta este in crestere de la an la an", a declarat Mihai Pogorevici, directorul RT Izolatii.
Potrivit datelor companiei, cel mai solicitat produs din portofoliul companiei este reprezentat de membrana inteligenta de tip bariera de vapori INTELLO PLUS, certificata pentru utilizarea in case pasive, la care se adauga accesoriile in sistem complet. Pe langa aceasta membrana inteligenta, benzile de etansare din jurul ferestrelor de tip CONTEGA SL si EXO, interior si exterior, au fost in topul vanzarilor de anul acesta.
In oferta nZEBshop, o noutate este reprezentata de produsul Phonotherm 200, de la Bosig - Germania. Acesta reprezinta solutia perfecta pentru eliminarea puntilor termice de la ferestre si usi. De asemenea, RT Izolatii are in plan inceperea distributiei produselor si solutiilor complete din gama surselor de incalzire si racire, ventilare cu recuperare de caldura si panouri fotovoltaice, toate fiind solutii ce tin de aportul de energie din surse regenerabile.
"Chiar daca normativul este in vigoare din 2021, standardul nZEB este inca la inceput in Romania. Lipsa cadrului legislativ aprobat, ne referim in special la MC001, care inca este in ancheta publica, constituie o problema reala. In ciuda acestor inconveniente, specialistii, arhitectii, proiectantii, constructorii si, in primul rand, beneficiarii inteleg avantajele construirii in spiritul standardului nZEB, mai ales acum, cand costurile energiei, gaz si curent, in special, sunt din ce in ce mai mari. Dintre provocarile curente cu care ne confruntam, cele mai grave sunt legate de scumpirea materiilor prime, a energiei si, implicit, cresterea costurilor legate de depozitare si transport. Toate acestea duc in mod inevitabil la mariri de preturi si pentru produsele pe care le comercializam pe platforma noastra online", a adaugat Mihai Pogorevici.