RO EN
Coșul este gol

ROMEPS: Trend usor descrescator pe piata locala de polistiren expandat

Piata autohtona de polistiren expandat (EPS) s-a situat, anul trecut pe un trend usor descrescator, potrivit Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS), conform datelor disponibile fiind inregistrata o scadere cantitativa anuala de la circa  3,3 milioane de metri cubi la putin peste 3,1 milioane mc. Organizatia reuneste principalii producatori de EPS din Romania, respectiv Austrotherm, Arcon, Adeplast, Hirsch Porozell, Swisspor-Isopor si este membra a organismului european omolog EUMEPS. "Peste 80% din termoizolatiile din Europa se realizeaza cu polistiren, iar majoritatea cladirilor «viitorului» inglobeaza in constructie elemente din EPS sau sunt in intregime compuse din acesta, materialul avand cea mai variata utilizare dintre toate sistemele izolatoare disponibile pe piata. Anul trecut, ponderea polistirenului pe piata materialelor termoizolatoare pentru anveloparea cladirilor a fost de 77,5% din total, fiind urmata de vata minerala (10%), polistirenul extrudat (9%) si alte materiale (3,5%)", se arata intr-un raport publicat de ROMEPS. In ceea ce priveste consumul de EPS, membrii asociatiei indica un raport de 0,24 mc/locuitor in 2012, volum net superior celorlalte sisteme de izolatii, pentru care s-au calculat consumuri medii de 0,3 mc/locuitor pentru vata minerala si de 0,028 mc/locuitor pentru polistirenul extrudat.
Pe piata locala a polistirenului expandat sunt activi peste 50 de producatori, ce dispun de o capacitate totala de fabricatie de 7,45 milioane mc, din care cele sase societati membre ROMEPS detin 4,2 milioane mc. Informatii suplimentare, la www.romeps.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter