RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Premise favorabile pentru constructiile de cladiri in 2014

Grupul danez Rockwool, lider mondial in productia de vata minerala si prezent in Romania printr-o subsidiara cu afaceri de peste 9 milioane de euro, estimeaza o imbunatatire a conditiilor economice din Europa de Est in 2014, ce va favoriza inclusiv cresterea vanzarilor din tara noastra. Dupa o evolutie de 1,6% a cifrei de afaceri inregistrate in 2013 la nivel de grup, pana la 14,9 miliarde coroane daneze - DKK (echivalentul a 2,4 miliarde euro), conducerea companiei este optimista in ceea ce priveste perspectivele de dezvoltare pentru anul in curs, vizand o crestere de 12% a vanzarilor, din care 5% va reprezenta majorarea organica si un profit de circa 950 milioane DKK (127,3 milioane de euro). Totodata, pentru 2014 sunt planificate investitii de 1,4 miliarde DKK (circa 190 milioane de euro), excluzand achizitiile. "Factorii de decizie ai industriei constructiilor de cladiri din Europa au inceput sa fie mai increzatori in dezvoltarea acestui domeniu, mai ales datorita faptului ca proprietarii si dezvoltatorii sunt mai optimisti in ceea ce priveste propriile proiecte. Este un semnal bun pentru industria europeana a materialelor de constructii, care a dat semne de iesire din criza si in 2013. Nu credem intr-o revenire rapida si puternica a pietei, insa mizam pe o imbunatatire graduala a economiei in anii urmatori, ce va crea premise optime pentru constructia de noi cladiri si continuarea proiectelor de eficientizare energetica a celor existente. Toate aceste semnale sunt bune pentru Rockwool si pentru toate unitatile de productie pe care le detinem in Europa", a declarat Eelco van Heel, CEO al grupului.
La nivel national, conducerea Rockwool Romania a anuntat o crestere de 5% a vanzarilor din 2013 fata de cele 9 milioane de euro raportate in 2012. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter