RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Majorare cu 2% a vanzarilor din trimestrul al treilea

Producatorul danez de vata minerala Rockwool, ce deruleaza in Romania afaceri anuale de 9 milioane de euro, estimeaza o imbunatatire a contextului economic pe majoritatea pietelor in cadrul carora activeaza, dupa ce in trimestrul al treilea din 2013 a inregistrat o crestere cu 2% a vanzarilor fata de aceeasi perioada din 2012. Rezultatul pozitiv a fost obtinut in pofida unui efect negativ al fluctuatiilor cursului de schimb valutar, iar estimarile de redresare se refera inclusiv la piata izolatiilor din Europa de Vest, cea mai afectata de recesiune. Vanzarile nete realizate de companie in primele noua luni din 2013 s-au situat, astfel, la 10,76 miliarde coroane suedeze (DKK), echivalentul a 1,44 miliarde euro, respectiv la un nivel similar celui corespunzator din 2012 (+0,38%). Incasarile raportate de subsidiarele din Europa de Est (inclusiv cele din Federatia Rusa) s-au situat la 2,5 miliarde DKK (335,2 milioane de euro), in crestere cu 4% fata de intervalul ianuarie-septembrie 2012, in timp ce afacerile din Europa de Vest s-au situat la 6,5 miliarde DKK (871,5 milioane de euro, -2%) si cele din America de Nord si Asia au insumat 1,75 miliarde DKK (228 milioane de euro, +7%). "In ceea ce priveste regiunea Europei de Est, am consemnat o mentinere a trendului pozitiv al vanzarilor din Rusia si Polonia, precum si in tarile din zona balcanica, in timp ce conditiile din regiunea de sud a continentului au inceput sa se atenueze", se arata in raportul trimestrial al companiei.
La nivel national, conducerea Rockwool Romania a anuntat o crestere de 5% a vanzarilor din 2013. In 2012, compania a raportat o cifra de afaceri de aproape 9 milioane de euro, in crestere cu peste 45% fata de nivelul de 6,2 milioane de euro consemnat in 2011. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter