RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Anul 2011 nu va aduce modificari majore pe piata izolatiilor

Rockwool este prezenta pe piata izolatiilor din Romania din anul 1998, comercializand sisteme din vata minerala bazaltica importata de la fabrica proprie din Ungaria, dar si din Cehia, Polonia, Croatia si Germania. Reprezentanta autohtona este subsidiara grupului Rockwool International, din Danemarca, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale termoizolante din Europa. Concernul a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde euro, avand peste 7.800 angajati, respectiv 23 de fabrici.
 
Florin Popescu, director general al Rockwool Romania: "Pana in prezent, piata de izolatii a avut tendinta de a se mentine la un nivel constant, in pofida scaderilor din domeniul constructiilor. In 2010 am constatat chiar o usoara ascensiune a sectorului, deoarece volumul lucrarilor de reabilitare termica a crescut, fiind sustinut de programele guvernamentale si atragand atentia firmelor de profil catre acest segment. Probabil ca anul 2011 nu va aduce modificari importante pe piata de profil. In ultima perioada, una dintre preocuparile Rockwool a fost reprezentata de demersurile pentru respectarea normelor europene de eficienta energetica a cladirilor in Romania. Companiile de constructii vor intampina dificultati in alinierea la cerintele privind utilizarea de materiale ecologice, cel putin pe termen scurt si mediu. Legislatia comunitara prevede ca, pana in anul 2020, toate cladirile sa fie construite respectandu-se normele de eficienta energetica, astfel ca societatile vor trebui sa aplice tot mai multe metode de lucru folosite la nivel comunitar. Din pacate, dificultatile suplimentare cu care se vor confrunta firmele locale sunt: legislatia, modul de punere in opera si utilizarea necorespunzatoare a anumitor materiale, intr-o maniera de multe ori lipsita de responsabilitate. Noi vom continua demersurile impotriva folosirii nejustificate a energiei si pentru reducerea emisiilor de CO2. Un prim pas in acest sens este colaborarea dintre Rockwool si Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), pentru a-i sustine pe cei implicati direct in aceasta actiune ampla. De asemenea, promovam utilizarea de materiale ecologice prin participarea la conferinte, unde ne expunem propriul program de sustenabilitate si incercam sa inducem o schimbare a mentalitatii utilizatorilor finali si constructorilor, prin comunicarea explicita a beneficiilor folosirii de produse eficiente energetic. Totodata, la nivel national, incercam, alaturi de organismele acreditate, sa implementam si sa promovam programe de informare a antreprenorilor si beneficiarilor referitoare la modul eficient si economic in care o cladire trebuie sa fie edificata".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter