RO EN
Coșul este gol

ROCKWOOL: Antreprenorii vor trebui sa utilizeze materiale ecologice

In pofida continuarii trendului general de scadere a domeniului constructiilor in 2010, piata de izolatii s-a mentinut constanta, la nivelul anului 2009, cu usoare tendinte de crestere. Potrivit repezentantilor firmei Rockwool, unul dintre cei mai importanti furnizori de vata minerala din Romania, din ultimul semestru al anului trecut s-a constatat o ascensiune mai pronuntata a sectorului, in special in domeniul solutiilor aplicabile la cladirile industriale, pe fondul deciziei investitorilor de a continua dezvoltarea pe piata autohtona si datorita fondurilor alocate pentru programul national de reabilitare termica. Despre piata sistemelor de izolare si afacerile din Romania ale companiei, opineaza, in continuare, Florin Popescu, Business Unit Director, Rockwool Romania & Bulgaria.
 
- Cum va evolua piata izolatiilor in perioada urmatoare?
- Probabil ca in 2011 nu vor fi remarcate modificari importante in domeniul izolatiilor, totul depinzand de coerenta politicilor de implementare a solutiilor pentru eficientizarea energetica a cladirilor. Avand in vedere volumul lucrarilor de reabilitare termica, precum si numarul marilor proiecte existente si programate a fi initiate, putem afirma ca, in acest an, pe piata izolatiilor nu vor fi inregistrate scaderi. In acest context, pentru 2011 ne-am propus sa realizam cel putin acelasi volum de vanzari ca anul trecut.
- Care sunt principalele tendinte din domeniu?
- In contextul economic dificil din ultimii doi ani, segmentul materialelor de constructii se confrunta cu o crestere semnificativa a cererii de produse ieftine in detrimentul celor de calitate superioara. Totusi, in ceea ce priveste segmentul izolatiilor termice, am constatat o majorare a interesului clientilor pentru solutiile care asigura performante optime. Beneficiarii au devenit constienti de faptul ca eficienta energetica si economica, raportata la durata de utilizare a cladirii, trebuie sa reprezinte principalul factor in formarea deciziei de achizitie si nu neaparat pretul materialului.
- Pentru ce tip de proiecte recomandati vata minerala bazaltica?
- Segmentul constructiilor industriale a inregistrat o crestere mai puternica in ultimele 8-10 luni, iar vata minerala bazaltica este un material indispensabil pentru izolarea halelor metalice de tip «big box», in realizarea acoperisurilor tip terasa, precum si pentru executia inchiderilor exterioare. In ceea ce priveste reabilitarea termica a fatadelor, o tendinta remarcata in urma recentelor incendii a fost reprezentata de cresterea interesului fata de siguranta la foc, aspectul respectiv devenind un factor decisiv in alegerea solutiilor specifice acestui tip de lucrari, in special a celor utilizate pentru izolarea cladirilor publice si a imobilelor multietajate. Vata minerala bazaltica este unul dintre putinele materiale termoizolante incombustibile care pot fi folosite in astfel de aplicatii.
- Cum se adapteaza companiile la noile norme europene de eficienta?
- Principalele obiective ale legislatiei europene referitoare la eficienta energetica se refera la diminuarea consumului de energie, care determina reducerea cheltuielilor, cresterea calitatii vietii cetatenilor, precum si redresarea economica a UE. De aceea, este important ca firmele din domeniu sa se alinieze acestor reglementari, adoptand diverse masuri, precum promovarea de produse superioare din punct de vedere calitativ. Companiile de constructii locale vor intampina dificultati in alinierea la cerintele privind utilizarea de materiale ecologice, cel putin pe termen scurt si mediu, insa acestea vor trebui sa respecte tot mai mult legislatia comunitara si metodele de lucru folosite la nivel european.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter