RO EN
Coșul este gol

POLICOLOR si-a propus o crestere de peste 10% a vanzarilor

Piata locala de lacuri si vopsele, estimata la 140-150 milioane de euro in 2014, se va inscrie pe un trend de crestere in acest an, cererea urmand a fi sustinuta, in continuare, de proiectele de renovare, potrivit opiniei lui Marius Vacaroiu, directorul general al companiei Policolor, unul dintre liderii pietei locale de profil. "2014 a fost, asa cum estimam de la inceput, un an al renovarilor. Chiar daca piata imobiliara a dat semne de revenire, exista un decalaj intre momentul inceperii constructiei si cel al executiei finisajelor, astfel incat segmente cum sunt cele de vopsele sau tencuieli pot confirma semnalul dat de dezvoltatori abia cand cladirile ajung la nivelul de finisare. In conditiile unui an in care au predominat renovarile, mai mult de trei sferturi din vanzari au fost canalizate catre reamenajarea locuintelor. Aceeasi tendinta o estimam si pentru 2015, dar, daca piata va indica o revenire puternica, atunci urmeaza un an de consolidare a afacerilor companiei, iar estimarile noastre iau in calcul o crestere procentuala de doua cifre a vanzarilor", a declarat Marius Vacaroiu. In acest context, conducerea Policolor si-a stabilit drept obiective principale mentinerea apropierii fata de clienti, extinderea retelei de magazine proprii si lansarea de produse noi, cu valoare adaugata.
In ceea ce priveste programul national de reabilitare termica, asteptarile pentru 2015 sunt foarte mari, avand in vedere noile strategii energetice la care trebuie sa se alinieze Romania. "In programul de anvelopare termica a cladirilor, decizia ii apartine, in primul rand, statului roman, singurul in masura sa aprobe cresterea numarului de proiecte. Daca la finalul lui 2014 toti competitorii de pe piata de vopsele si tencuieli au constatat ca asteptarile au fost exagerate raportat la vanzarile efective de sisteme pentru termoizolatii, pentru anul acesta ne-am dori deblocarea rapida a progamului si cresterea fondurilor. Ne alaturam si noi companiilor care asteapta o dinamizare consistenta a procesului de termoizolare si suntem optimisti in ceea ce priveste anul care abia a inceput. Aceste asteptari sunt conturate in contextul noii strategii energetice si, nu in ultimul rand, datorita economiilor pe care reabilitarea termica a blocurilor de locuinte le poate genera la bugetul local si general", a mai spus managerul Policolor.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter