RO EN
Coșul este gol

HIRSCH: Scadere cu 5% a cifrei de afaceri din perioada iulie - septembrie 2014

Compania Hirsch Servo AG, producator austriac de polistiren expandat (EPS) ce detine doua fabrici in Romania (la Cluj-Napoca si Oradea), a raportat o scadere cu 5% a cifrei de afaceri din primul trimestru al anului fiscal 2014-2015 (iulie - septembrie a.c.), pana la 22,4 milioane de euro. Conform datelor incluse in cel mai recent raport financiar al companiei, vanzarile au fost afectate in special de mentinerea climatului economic dificil la nivel european. Segmentul de procesare a EPS (ce include diviziile de ambalaje si izolatii) s-a contractat cu 6%, la 19,7 milioane de euro, in timp ce divizia de tehnologii a inregistrat o crestere cu 5%, la 2,7 milioane de euro. "Perspectivele pentru perioada urmatoare sunt pozitive, avand in vedere faptul ca programele specifice de eficientizare a activitatii continua sa aiba efect. In plus, noul actionar majoritar strategic si structura de capital imbunatatita au creat baza necesara pentru consolidarea pozitiei companiei la nivel international. Clientii privesc aceste masuri de consolidare a companiei ca pe niste semnale clare de stabilitate, punand societatea intr-o pozitie mult mai buna pentru negocierea contractelor. Mai mult, strategia de dezvoltare si extindere a gamelor de produse din ambele segmente (procesare EPS si tehnologii) vor determina o crestere a vanzarilor companiei din anul fiscal 2014-2015", se arata in raportul financiar trimestrial al producatorului austriac.
In Romania, grupul Hirsch detine o unitate de productie a polistirenului expandat pentru izolatii termice la Cluj-Napoca, cu o capacitate de circa 300.000 mc/an si una la Oradea, unde pot fi fabricate circa 800 de tone de ambalaje din EPS pe an. In 2013, subsidiara locala a raportat o cifra de afaceri de 8,7 milioane de euro, pentru anul in curs fiind estimate vanzari totale de peste 10 milioane de euro.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter