RO EN
Coșul este gol

FABRYO-ATLAS PAINTS: Vanzari de 41 milioane de euro realizate in 2013

Grupul Fabryo - Atlas Paints incheie anul 2013 cu afaceri totale de 41 milioane de euro, respectiv la un nivel similar celui din 2012, consolidandu-si pozitia de lider al pietei locale de lacuri si vopsele, in contextul in care industria de profil a stagnat. "Este devreme sa efectuam estimari referitoare la posibilele rezultate din 2014, insa ne propunem sa crestem cifra de afaceri, cota de piata si productivitatea companiei", a declarat Dragos Militaru, directorul general executiv al Fabryo-Atlas Paints. In 2014 conducerea companiei are in vedere continuarea proiectului de extindere a capacitatii de productie a adezivilor si mortarelor. Potrivit datelor firmei, in ansamblu, piata materialelor de finisare pentru constructii s-a inscris pe un trend descrescator in 2013, marcat de scaderi cuprinse intre 5% si 10%, in functie de diferitele segmente specifice. "In ceea ce priveste sectorul lacurilor si vopselelor decorative, estimam o crestere cantitativa anuala care, din pacate, este anulata de migrarea cererii de la produse cu o calitate standard si pret optim catre materiale mult mai ieftine si inferioare din punct de vedere al performantelor. Pe celelalte segmentele de materiale de constructii in care activam (polistiren XPS, adezivi, mortare si hidroizolatii) nu avem inca semnale de revigorare, acestea ramanand puternic influentate de dinamica lenta a constructiilor noi si/sau a proiectelor de reabilitare. Estimam ca aceste tendinte vor continua si in 2014, in conditiile in care populatia Romaniei scade, imbatraneste si puterea de cumparare s-a erodat continuu in ultimii 3-4 ani", a precizat Dragos Militaru.
Din punct de vedere al structurii vanzarilor din 2013, cele mai solicitate produse din oferta Fabryo - Atlas Paints au fost reprezentate de noul lac savana 2 in 1 pentru garduri de gradina si cabane (ce se aplica intr-un singur strat) si de produsele care au generat cele mai bune vanzari din portofoliul Apla, respectiv de gletul AplaFill, vopseaua lavabila AplaLux si adezivul pentru polistiren AplaFix. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter