RO EN
Coșul este gol

CASA LEBADA: Investitii importante planificate pentru anul in curs

Producatorul de materiale pentru finisare Casa Lebada, cu sediul in Iasi, ce livreaza pe piata locala dezinfectantul Lebada si vopseaua Eko, va inaugura, in 2014, o hala de 900 mp pentru imbunatatirea conditiilor de stocare a comenzilor inainte de livrare. De asemenea, investitiile planificate pentru anul in curs vizeaza modernizarea liniei de fabricatie a produselor pentru curatenie si triplarea capacitatii acesteia. "Investitiile sunt sustinute de piata locala de profil, in contextul in care, din 2011 pana in prezent, am observat o redresare a vanzarilor. In 2014 urmarim sa ne consolidam pozitia detinuta pe piata. Fabrica pe care o detinem la Iasi se ridica la standarde europene atat din punct de vedere al calitatii din productie, cat si in ceea ce priveste tratamentul fata de clienti si angajati", a declarat Lucretia L. Carrier, General Manager al companiei. Anul trecut, cele mai importante comenzi au fost inregistrate pentru vopseaua lavabila Eko Weiss, precum si pentru lacurile alchidice si produsele de curatenie din gama Lebada. "Din punct de vedere regional, majoritatea comenzilor a provenit din zona Moldovei, insa solicitarile au crescut si dinspre regiunea de nord-vest a tarii. Am ales sa ne implicam in rezolvarea problemelor sociale din Galati, regiune puternic afectata de inundatii, prin donarea de produse pentru renovare in valoare de 3% din profit sinistratilor din zona. Actiunea a fost realizata prin intermediul fundatiei Habitat pentru Umanitate, specializata in interventii in asemenea situatii, pentru reconstructia de case", a mai spus managerul Casei Lebada.
 
Rezultate pozitive raportate pentru 2013
Casa Lebada a raportat rezultate pozitive anul trecut, desi sectorul materialelor de constructii s-a inscris pe un trend continuu de scadere. "Am reusit sa ne stabilizam cota de piata prin mentinerea unor preturi competitive, fara adaos semnificativ. Accentul a fost pus pe renovari si factorul principal in vanzari a fost pretul solicitat. Am urmarit sa ne consolidam pozitia pe piata, fara a face rabat de la calitatea produselor. Mentinand costurile la niveluri minime si planificand atent achizitiile de materii prime, am inregistrat un rezultat pozitiv. Anul 2014 se anunta a fi plin de provocari dar mai stabil decat 2013", a precizat Lucretia L. Carrier. In ceea ce priveste importurile, managerul este de parere ca acestea continua sa se impuna in randul utilizatorilor prin preturi competitive si calitate. "Infrastructura tarilor exportatoare faciliteaza livrarile, in comparatie cu situatia curenta a tarii noastre. Datorita acestui factor, suntem «incoltiti» nu numai de lipsa de productie la nivel de tara, ci si de concurenta neloiala, al carei profit este repartizat inapoi in statul de provenienta a marfurilor, destabilizand potentialul de dezvoltare a productiei nationale. Aceasta problema este continuu neglijata, activitatea fabricilor din Romania si investitiile din domeniu fiind sustinute doar de finantarile europene - si acestea limitate si dificil de accesat", a explicat directorul companiei Casa Lebada.
 
Preturi minime si materiale slabe calitativ, solicitate pentru programele nationale de investitii
Potrivit opiniei Lucretiei Carrier, producatorii de lacuri si vopsele vor mentine preturile la niveluri minime si in 2014, deoarece cererea nu pare a fi "ajutata" in niciun fel. "Vor supravietui furnizorii care reusesc sa se multumeasca cu putin, respectiv cei care vor opta pentru adaos comercial minim, pastrand standardele de calitate, intr-o piata continuu afectata de fluctuatiile cursului leu-euro ale achizitiilor de materii prime din import. Fie ne marim nivelul de consum ca tara, fie incercam sa rezistam, multumindu-ne cu putin si sperand ca aprecierea pentru productia locala va reveni odata cu restabilizarea valorilor bunurilor produse in Romania. Cateva masuri, precum reglarea importurilor si implementarea unor metode de stimulare a productiei nationale, pot reprezenta cheia urmatorului deceniu pentru trasarea liniei de control asupra preturilor practicate pe piata. Altfel, vom fi controlati de pietele straine, unde o simpla intrebare referitoare la pret va deveni o simpla remarca, fara putere de decizie". Producatorii de lacuri si vopsele nu sunt incurajati nici de programul national de reabilitare termica, in special din cauza calitatii foarte slabe a materialelor utilizate. "De pilda, nu este corecta utilizarea tencuielii prafoase, material slab calitativ, care se crapa, pierzandu-si calitatea in scurt timp. S-a urmarit, ca de obicei, indeplinirea cerintelor de termoizolare la costuri cat mai reduse, singurele beneficiare ale acestei afaceri fiind firmele de constructii care au reusit sa castige asemenea licitatii si producatorii de «prafuri». Nu s-a avut in vedere un standard de renovare, cu cerinte verificate, s-a lucrat in graba, iar primele semne ale renovarilor prost facute au inceput deja sa apara", a explicat managerul Casei Lebada. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter