RO EN
Coșul este gol

AZUR SA: Crestere cu 24% a cifrei de afaceri si majorare a cotei de piata

Cifra de afaceri anuala a producatorul de lacuri si vopsele Azur SA a inregistrat o crestere cu peste 24% anul trecut, fata de nivelul din 2011, in contextul mentinerii conditiilor nefavorabile pe piata locala de constructii. Astfel, vanzarile raportate de companie pentru 2012 s-au situat la 120,15 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), in timp ce cota detinuta pe piata de profil s-a majorat la aproape 6%. Peste 74% din vanzarile totale ale firmei au fost destinate exportului, Azur SA livrand in afara granitelor tarii materiale de constructii in valoare totala de 75,5 milioane de lei (17 milioane de euro). Pentru anul in curs, conducerea societatii si-a propus continuarea dezvoltarii portofoliului de produse, dupa ce in 2012 a lansat un sistem de acoperire a suprafetelor metalice cu uscare rapida, precum si orientarea preponderenta catre export, in conditiile mentinerii tendintei negative pe piata locala de constructii. Potrivit datelor publicate in raportul financiar anual al companiei, transmis catre Bursa de Valori Bucuresti, Azur SA achizitioneaza anual materii prime, ambalaje si alte materiale in valoare totala de aproximativ 34 milioane de euro, produsele fiind depozitate in opt spatii de stocare, fiecare deservind cate o sectie de productie. Peste 97% din stocul de materii prime provine din import si numai 3% de la producatorii locali, in special ca urmare a restrangerii sau inchiderii fabricilor de materiale chimice din Romania (cum ar fi Arpechim), insa si a preturilor mai mici obtinute de la furnizorii externi. In ansamblu, preturile materiilor prime s-au majorat cu 25% in 2012 fata de cele 12 luni anterioare. Printre principalii furnizori ai Azur SA se afla CEPSA - Spania, Mol - Ungaria, Dow Chemicals, Atmosa - Austria, Orgachim - Bulgaria, Bayer - Germania, BASF, Oltchim etc.
***
Compania Azur SA este subsidiara grupului american ICC Industries, principalii competitori de pe piata locala fiind reprezentati de Policolor, grupul Fabryo Corporation - Atlas Paints, Deutek, Kober, Adeplast, Henkel etc. Informatii suplimentare, la www.azur.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter