RO EN
Coșul este gol

APIVMR: S-a infiintat Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala

Piata sistemelor de izolare cu vata minerala va inregistra un trend usor ascendent in acest an potrivit reprezentantilor celor mai importante companii din domeniu, care au infiintat, recent, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR). Organizatia a fost fondata la initiativa managerilor a sase societati furnizoare a acestor materiale pe pata locala, respectiv: Gecsat, Knauf Insulation, Rockwool, Saint-Gobain Construction Products - Business Unit Isover, Schwenk Izolatii si Ursa Romania. Asociatia il are drept presedinte pe Filipe Marques Ramos (40 de ani) - inginer chimist diplomat al Universitatii Tehnice din Lisabona si reprezentantul producatorului local de materiale de constructii Saint-Gobain Construction Products. APIVMR s-a constituit in mod oficial in luna decembrie 2011 si, potrivit datelor furnizate, aceasta ramane deschisa afilierii unor noi membri, atat dintre companiile existente pe piata, cat si dintre cele care ar accesa pe viitor acest domeniu in tara noastra. "Printre principalele obiective ale asociatiei se afla cresterea transparentei intregii activitati si optimizarea tehnicilor de reclama comerciala pentru combaterea concurentei neloiale si a tendintelor de monopol, asigurarea dialogului cu alti factori interesati, inclusiv autoritatile, oferirea de informatii detaliate profesionistilor (proiectanti, constructori, auditori energetici) si educarea publicului in domeniul eficientei energetice in constructii. De asemenea, suntem interesati sa participam ca factor autorizat si interesat, la discutiile publice asupra proiectelor de legi si altor acte normative care au legatura cu activitatea membrilor APIVMR", a declarat Filipe Marques Ramos. Un alt membru al asociatiei, Florin Popescu - directorul general al importatorului de vata minerala Rockwool, a subliniat importanta subiectului eficientei energetice in constructii, in conformitate cu Directiva 31/201 O/UE a Parlamentului European si a Consiliului Europei, care stabileste principalele directii de abordare din domeniu pana in anul 2020. "La nivelul UE 40% din consumul de energie revine cladirilor, circa 80% din acest consum (sau aproape o treime din total) utilizandu-se pentru incalzirea spatiilor interioare. Vata minerala nu este singurul material izolant folosit in constructii dar, pe langa calitatile de izolator termic, aceasta are proprietati superioare de izolare fonica, rezistenta la foc si faptul ca este un material ecologic, obtinut direct din materii prime naturale. Mai mult, raportat la intregul ciclu de viata, vata minerala este un material cu intensitate energetica scazuta, de-a lungul perioadei de utilizare generand economii de energie de circa 100 de ori mai mari decat consumul pentru productia acesteia".
Asociatia este membra EURIMA
APIVMR este afiliata Asociatiei Europene a Producatorilor de Vata Minerala (EURIMA), presedintele acesteia, Jan te Bos precizand, intr-un material inregistrat pentru evenimentul de iangurare a organizatiei autohtone, ca "asocierea principalelor companii din domeniu este deosebit de importanta, acestea desfasurandu-si activitatea intr-un cadru legislativ si context economic in continua evolutie, caracterizat de reducerea cantitativa a resurselor disponibile, necesitatea utilizarii unor resurse eficiente si in mod eficient si de competitivitate". Potrivit membrilor APIVMR, principalele dificultati pe care le intampina producatorii si importatorii de vata minerala din Romania sunt referitoare la nivelul de informare al clientilor si confuziile pe care le fac acestia in domeniul materialelor pentru izolatii. "Totusi, in ultimul timp am observat o usoara crestere a gradului de informare, insa nu este suficient. Pe piata se cer solutii ieftine in detrimentul calitatii produselor sau a sistemelor alese", a precizat Adrian Garofeanu, managerul Knauf Insulation Romania. De asemenea, printre problemele semnalate de producatori se afla cresterea preturilor la utilitati, energie si materii prime si lipsa unei infrastructuri optime pentru reciclarea si colectarea sticlei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter