RO EN
Coșul este gol

AMVIC: Stabilizare a vanzarilor de polistiren in semestrul intai

Afacerile cu polistiren ale companiei Amvic s-au mentinut, in primele sase luni ale acestui an, la nivelul aceleiasi perioade din 2010, fiind, insa, observata recent o tendinta de crestere a cererii din domeniu. Marin Crutescu, directorul general al firmei, spera ca trendul ascendent se va mentine in a doua jumatate a anului in curs, insa o estimare pertinenta a evolutiei afacerilor nu poate fi realizata inainte de jumatatea lunii septembrie a.c. Amvic detine o fabrica de polistiren care are capacitatea de a produce aproximativ 300.000 de metri cubi de sisteme, in localitatea Bragadiru (judetul Ilfov), in prezent aceasta functionand, insa, la o treime din total.
 
Marin Crutescu, director al grupului Amvic: "In contextul scaderii cererii pe piata interna, ne-am concentrat afacerile spre export. In prezent, ponderea vanzarilor de sisteme de cofrare termoizolante in afara granitelor tarii se situeaza la 30% din total, in timp ce livrarile externe de ferestre din PVC au o cota ce depaseste 60%. In ultima perioada, am resimtit o usoara revigorare a pietei autohtone de constructii (preponderent, pe segmentul blocurilor de locuinte), precum si cresterea interesului autoritatilor pentru contractarea de imprumuturi in vederea continuarii implementarii programului national de reabilitare termica. Alte premise importante pentru redresarea domeniului izolatiilor sunt reprezentate de scumpirea cu aproximativ 10% a pretului energiei si eliminarea subventiilor la incalzire, realitati ce vor determina beneficiarii sa opteze pentru o izolare eficienta a propriilor locuinte. Masura este incurajata si de noua legislatie privind obligativitatea emiterii certificatelor de performanta energetica. Estimez, astfel ca, in urmatorii 2 - 3 ani, grosimea minima a stratului de polistiren utilizat pentru izolarea apartamentelor din imobilele supraetajate va fi de minimum 15 cm, pentru ca acestea sa poata fi incadrate energetic in clasa B. Pentru a indeplini criteriile clasei A, imobilele vor trebui izolate cu un strat de polistiren de cel putin 30 cm grosime".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter