RO EN
Coșul este gol

ALGABETH: Cererea de piatra naturala se bazeaza pe calitate

Algabeth SGI, subsidiara locala a holdingului elen Stone Group International si unul dintre cei mai importanti furnizori de piatra naturala din tara noastra, a inregistrat o cifra de afaceri de 18 milioane de lei in primele noua luni ale anului in curs, vanzarile aflandu-se in scadere cu 14% fata de nivelul de 21 milioane de lei consemnat in perioada similara din 2013. La nivel national, societatea detine o fabrica, un depozit si un showroom in comuna Brazi, judetul Prahova. Algabeth SGI este cel mai mare importator de marmura si granit din Romania, avand in portofoliu peste 80 de tipuri de marmura, respectiv mai mult de 100 de sortimente de granit.
Interviu cu Prospathopoulos Konstantinos (56 de ani), directorul comercial al Algabeth SGI.
 
- Ce evolutie estimati ca va avea piata locala de piatra naturala?
- Sectorul constructiilor inregistreaza, in ultimul timp, o crestere a solicitarilor de materiale durabile si ecologice, ceea ce aduce piatra naturala in prim plan, tendinta ce estimam ca se va intensifica in perioada urmatoare. Printre calitatile pietrei naturale se afla faptul ca materialele respective nu au emisii nocive, insa confera valoare estetica superioara, fiind foarte rezistente la factorii externi si avand o durata indelungata de exploatare fara a se deteriora. Pe piata interna, cele mai solicitate materiale sunt cele economice, care provin din China, acestea fiind preferate inclusiv pentru utilizarea in cadrul proiectelor publice, precum parcuri sau zone pietonale. In ceea ce ne priveste, cel mai bine comercializat produs din portofoliu a fost reprezentat de granit, iar regiunea in care am inregistrat cele mai mari vanzari a fost Muntenia, in special in zona Capitalei, pentru lucrari publice.
 
- Care sunt principalele proiecte pentru care ati livrat materiale in ultima perioada?
- Compania Algabeth SGI s-a facut cunoscuta printr-o serie de lucrari publice in toata tara, pe baza materialelor de constructie de calitate, livrand produse pentru executia de pasaje urbane, trasee pietonale, drumuri, dar si centre comerciale sau ansambluri rezidentiale. Anul trecut am livrat si montat piatra naturala pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din Campulung (judetul Arges), pentru executia complexului de agrement La Stejarii, la Club One Regie (in Bucuresti) etc., la acestea adaugandu-se multe alte proiecte rezidentiale (multietajate sau tip vila) si cladiri de birouri.
 
- Ce planuri de dezvoltare aveti pe termen scurt si mediu?
- Incercam in mod permanent sa ne diversificam gama de produse, prin includerea in portofoliu a unor materiale noi. Detinem acorduri comerciale incheiate cu parteneri externi din tari cu traditie in exploatarea si comercializarea rocilor naturale, cum ar fi Grecia, Italia, Brazilia, Egipt, India, China, Turcia, Spania si altele), care ne permit sa asiguram cel mai bun raport calitate - pret pentru materialele comercializate. Piatra importata din aceste tari, indiferent de roca, a reprezentat un produs de inalta calitate, extras in conditii optime, respectand standardele de mediu si legislatia in vigoare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter