RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST: Continua investitiile in extinderea unitatilor de productie

Compania Adeplast, unul dintre principalii producatori de adezivi, mortare uscate si termosisteme din Romania, a demarat, recent, activitatea de productie la noua fabrica de polistiren expandat din Ploiesti. Unitatea a fost construita intr-o perioada de patru luni (mai - august 2011), in urma unei investitii totale de 4 milioane de euro. Liniile de productie sunt complet automatizate, echipamentele fiind furnizate de companiile Hirsch Austria (masina de executie a blocurilor din polistiren), Hirsch Italia (sistemul de preexpandare) si Viro Slovenia (linia de taiere). Astfel, cu toate ca fabrica si depozitele aferente au o suprafata de 7.000 mp si o capacitate anuala de 700.000 de metri patrati de materiale, in unitate lucreaza numai 6 angajati pe schimb. In perioada urmatoare, conducerea Adeplast a anuntat ca va investi pana la 8 milioane de euro pentru constructia unei fabrici de mortare uscate in centrul Moldovei. Aceasta va avea o capacitate de 250.000 de tone/ an si va fi similara celei din Oradea, respectiv cu doua linii de productie si patru de ambalare. Pe acelasi amplasament va fi inaugurata, in luna mai 2012 si o fabrica de polistiren, in urma unei investitii de aproximativ 10 milioane de euro. Astfel, compania va detine unitati de productie a termosistemelor in toata tara, avand in vedere faptul ca livrarile din regiunea Transilvaniei sunt asigurate de fabrica de adezivi si mortare uscate de la Oradea, in parteneriat cu producatorul de polistiren Hirsch Porozell, din Cluj-Napoca.
Adeplast detine, in prezent, o cota de 35%-40% pe piata de adezivi pentru polistiren si de 17%-20% pe cea de mortare uscate. Principalul obiectiv al companiei este cresterea cotei pe segmentul de termosisteme pana la 35%, in urmatorii doi ani. Din punct de vedere al veniturilor, Marcel Barbut, proprietarul companiei, estimeaza o majorare cu 10% in 2011, pana la aproximativ 34 milioane de euro. Informatii suplimentare, la www.adeplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter