Compania Superlit Romania, principalul producator autohton de conducte din poliester armat cu fibre de sticla si insertie de nisip (PAFSIN) va investi 10 milioane de euro pentru dublarea capacitatii de fabricatie a unitatii de la Buzau. In prezent, fabrica produce, anual, 200 km de teava, in urma finalizarii lucrarilor capacitatea acesteia ajungand la 400 km /an. Noile produse vor fi realizate prin tehnologia centrifuga. "In acest moment, 70% din cantitatea totala de apa uzata din Romania este redata circuitului natural neepurata. Ne propunem ca principal obiectiv pentru urmatorii ani reducerea semnificativa a acestei ponderi", au precizat reprezentantii companiei. Superlit a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 26 milioane de lei, in crestere cu 65% fata de nivelul de 16 milioane de lei raportat in 2009. Rezultatele pozitive s-au datorat, in principal, finalizarii unor proiecte privind constructia de microhidrocentrale, reabilitarea unor retele de apa si canalizare (finantate de Uniunea Europeana prin POS Mediu), precum si a unor canale de irigatii /infrastructura de transport al apei.
Societatea a participat, recent, la editia din 2011 a Targului si Congresului Apei de la Berlin - Germania (2-5 mai a.c.), acest eveniment fiind considerat cel mai important targ de profil din Europa. Manifestarea a reunit, intr-un spatiu expozitional de 48.000 mp, 700 de expozanti din 35 de tari. "Prezenta la Berlin a reprezentat un succes pentru noi, atat din perspectiva intalnirilor cu viitori parteneri, cat si din cea a cunoasterii celor mai noi evolutii tehnologice in domeniul de activitate. In perioada urmatoare ne-am propus sa intram in contact cu mai multe companii de profil si beneficiari din UE", a declarat Bogdan Nitu, director general al Superlit Romania.
Printre cele mai importante contracte derulate de companie in tara noastra se afla cel incheiat cu Electromagnetica (pentru executia microhidrocentralelor de la Brodina - Suceava), in valoare totala de 2,5 milioane de euro. In prezent, Superlit gestioneaza un contract finantat prin ISPA, ce prevede reabilitarea statiei de epurare din Braila.