RO EN
Coșul este gol

C&V WATER CONTROL vizeaza construirea unei fabrici de tevi corugate

Compania C&V Water Control, cu sediul in localitatea Magurele (judetul Ilfov) - specializata in dezvoltarea si comercializarea de echipamente si tehnologii pentru tratarea si epurarea apei in aplicatii comerciale, industriale si edilitare - inregistra, la finele anului trecut, contracte in valoare totala de 7 milioane de euro si o cifra de afaceri de 2,72 milioane de euro. Potrivit opiniei Claudiei Avram, manager de proiect in cadrul companiei, lucrarile in cadrul carora societatea s-a implicat sunt dificil de finantat, mai ales in contextul in care contravaloarea produselor si serviciilor furnizate nu este achitata la timp. Pentru anul in curs, conducerea companiei are in vedere finalizarea contractelor aflate in executie si dublarea cifrei de afaceri. Printre distribuitorii firmei se afla companii cu activitati la nivel international, cum ar fi Microdyn Nadir - Germania, GLS Tanks GmbH - Austria, Omerastore - Germania, Pentair Water - Franta, Herco - Germania etc.
 
- Ce obiective ati stabilit pe termen scurt si mediu?
- In perioada urmatoare avem in vedere construirea si punerea in functiune a unei fabrici de teava corugata in localitatea Magurele, (judetul Ilfov), in urma unei investitii estimate la  2,5 milioane de euro. De asemenea, ne-am propus dezvoltarea pietei de desfacere din Republica Moldova, in acest sens avand deja incheiat un parteneriat cu o societate din Chisinau, alaturi de care lucram la o serie de proiecte in zona. Printre obiectivele stabilite se mai afla organizarea unor campanii de responsabilizare a factorilor de influenta in ceea ce priveste dimensionarea sistemelor de tratare a apei inca din faza elaborarii studiilor de fezabilitate, astfel incat solutiile propuse sa acopere in mod real problemele actuale din domeniu. Totodata, vizam crearea si dezvoltarea unei retele regionale de distributie, prin incheierea de parteneriate cu distribuitori locali, pentru livrarea de echipamente destinate sectorului rezidential (ministatii de epurare, dedurizatoare, statii de osmoza inversa, filtre etc.). Ministatiile de epurare sunt realizate integral in cadrul sectiei proprii de productie din Magurele, unde dispunem de o capacitate de fabricatie de pana la 10 bucati/saptamana, in functie de dimensiunea acestora.
 
- La ce proiecte participati in prezent si ce ati contractat pentru intervalul urmator?
- Compania este implicata in derularea mai multor proiecte destinate infrastructurii de alimentare cu apa si canalizare, cum ar fi cel pentru infiintarea unei statii de epurare si dotarea cu racorduri pentru canalizare in comuna Apata (judetul Brasov). Proiectul, in valoare de 3,56 milioane de lei, este finantat de la bugetul de stat, graficul de executie a acestuia fiind desfasurat pe o perioada de opt luni. Capacitatea statiei de epurare va fi de 576 mc/zi. Un proiect similar va fi realizat in localitatea Turia (din judetul Covasna), unde, din fonduri de la bugetul de stat, al autoritatilor locale si prin Administratia Fondului de Mediu se va realiza o statie de epurare cu o capacitate de 400 mc/zi, in valoare de peste un milion de euro. Contractul de executie a fost semnat in luna august 2012, urmand a se desfasura intr-un interval de 20 de luni. Alte lucrari, ce prevad proiectarea si executia retelei de alimentare cu apa, retehnologizarea statiei de captare, tratare si a retelelor de distributie, precum si realizarea sistemului de canalizare menajera, pluviala si modernizarea statiei de epurare, vor fi realizate in orasul Baraolt. Contractul este finantat de la bugetul central si cel local, iar in cadrul acestuia C&V Water Control a executat statia de tratare a apei cu o capacitate de 100 mc/h, in valoare de 0,7 milioane de lei. In ceea ce priveste statia de epurare din Baraolt, aceasta se afla in faza de executie, la finalizare urmand a avea o capacitate de 1.560 mc/zi. Valoarea proiectului este de 2,74 milioane de lei, iar procedurile de executie trebuie finalizate in cel mult 18 luni. Un alt proiect important la care lucram vizeaza extinderea retelei de alimentare cu apa in localitatea Arini si realizarea sistemului de canalizare si a statiilor de epurare din Arini si Maierus (judetul Brasov). Contractul, finantat de la bugetele central si local, in cadrul caruia compania noastra a subcontractat lucrarile de executie a celor doua statii de epurare cu capacitati de 203 mc/zi si, respectiv, 460 mc/zi, are o valoare totala de 1,845 milioane de lei.
 
- Care sunt principalele probleme specifice?
- Avem multe proiecte in derulare, insa intarzierea platii facturilor de catre beneficiarii lucrarilor, precum si deschiderea procedurii de insolventa a unor debitori reprezinta aspecte care genereaza pericolul aparitiei unui blocaj economic, intrucat recuperarea creantelor se face cu mare dificultate sau, in anumite situatii, chiar deloc. O alta problema este reprezentata de metodele prin care se liciteaza lucrarile. Astfel, acordarea contractelor pentru proiectele de infrastructura edilitara ar trebui facuta dupa criterii de competenta si nu in functie de pret, deoarece se creeaza o presiune foarte mare asupra producatorilor, manifestata si prin insecuritatea financiara care afecteaza negativ tot mai multe companii. In ceea ce priveste statiile de tratare a apei, exista discrepante foarte mari intre solutiile propuse prin caietele de sarcini si situatia reala, conform buletinului de analiza a apei. De multe ori, valoarea corecta a sistemului respectiv poate fi de 5-6 ori mai mare decat cea stabilita in bugetul proiectului, ceea ce poate pune presiuni suplimentare atat asupra constructorului, cat si a producatorului.
 
- Cum caracterizati reteaua locala de instalatii de alimentare cu apa/canalizare si statii de epurare?
- Situatia deficitara in care se afla Romania din punct de vedere al acoperirii teritoriale cu sisteme de retele centralizate de canalizare, alimentare cu apa si statii de epurare s-a situat la baza deciziei la nivelul companiei de a derula activitati pe aceasta piata, firma fiind, in prezent, un competitor activ in domeniu atat in ceea ce priveste productia de echipamente sau subansambluri, distributia de echipamente de inalta calitate prin parteneriatele dezvoltate, cat si propria conceptie tehnologica si consilierea tehnica. In vederea conformarii la prevederile directivei Consiliului 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane, Romania s-a angajat sa respecte un program multianual, ce va fi implementat pana in 2018. Dotarea cu statii de epurare si retele de canalizare se va realiza treptat, avand in vedere ca, in momentul aderarii, implementarea Directivei privind epurarea apelor uzate urbane a fost abordata ca o problema complexa si foarte costisitoare, costurile aferente fiind evaluate la 9,5 miliarde euro, din care 5,7 miliarde euro pentru constructia statiilor de epurare si 3,7 miliarde euro pentru realizarea si dezvoltarea retelelor de canalizare - conform informatiilor disponibile pe portalul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter