Consiliul Judetean (CJ) Maramures a aprobat o cofinantare de 1,3 milioane de euro pentru implementarea "Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramures", ce va fi implementat de compania de apa Vital SA, in parteneriat cu administratia judeteana. Valoarea totala a obiectivului de investitii depaseste 400 de milioane de euro, iar cea mai mare parte a finantarii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Obiectivele principale ale proiectului sunt imbunatatirea sectorului de apa uzata, precum si crearea sistemelor necesare pentru alimentarea cu apa a localitatilor Judetului Maramures.
Magistralele de transport apa care vor fi realizate, vor trece prin 21 de unitati administrativ-teritoriale din judet, pe traseele Baia Mare - Seini, Baia Mare - Ulmeni, Sighetu Marmatiei - Rona de Jos - Rona de Sus si Sighetu Marmatiei - Remeti.
"Impactul pe care il vor avea aceste magistrale este esential pentru comunitatile maramuresene, avand in vedere ca in Maramures avem o problema cu puturile forate, care seaca si trebuie refacute la anumite intervale de timp. Odata cu realizarea magistralelor de transport apa rezolvam problema alimentarii cu apa potabila a comunitatilor si venim in sprijinul cetatenilor care vor avea acces la apa potabila mult mai usor", a declarat presedintele administratiei judetene, Ionel Bogdan.
Proiectul privind constituirea Consortiului regional integrat pentru invatamant dual Maramures a fost, de asemenea, votat in sedinta Consiliului Judetean. Prin acest proiect, se va realiza un campus profesional integrat cu sali de clasa, laboratoare, sali de sport, bazin olimpic, camine, sali de mese, sali de conferinte, absolut tot ce este necesar pentru un campus integrat.
Constituirea Consortiului regional integrat pentru invatamant dual Maramures va fi realizata printr-un parteneriat intre Consiliul Judetean Maramures - Universitatea de Vest Vasile Goldis - Liceul Tehnologic De Transporturi Auto Baia Sprie - Liceul Tehnologic Transilvania.
"Dezvoltarea invatamantului dual in Maramures si a infrastructurii educationale sta la baza dezvoltarii si modernizarii judetului nostru. Pentru a atrage cat mai multi investitori in Maramures, care sa dezvolte piata industriala, avem nevoie de forta de munca calificata, iar prin realizarea acestui proiect vom putea oferi tinerilor ocazia de a studia si de a invata o meserie intr-un mod cat mai aplicat”, a precizat Ionel Bogdan.