RO EN
Coșul este gol

BIMH: Nodul intermodal de la Moara Vlasiei va costa 120 de milioane de euro

Consiliul judetean (CJ) Ilfov a aprobat studiul de prefezabilitate si indicatorii tehnico-economici aferenti proiectului de constructie a noului nod intermodal, propus spre dezvoltare la Moara Vlasiei si derulat sub denumirea Bucharest-Ilfov Intermodal Hub (BIMH).
Valoarea totala a proiectului este de 571,17 milioane de lei (fara TVA), adica aproape 120 de milioane de euro. Finantarea va fi asigurata, in cea mai mare parte, din fonduri nerambursabile ce vor fi accesate in perioada de programare 2021-2027, pentru cofinantare urmand a fi accesat un imprumut BERD sau de la Banca Mondiala.
Conform documentatiei, terminalul este prevazut a se realiza pe doua incinte situate la sud de comuna Moara Vlasiei, adiacent liniei de cale ferata Bucuresti - Urziceni, pe de o parte si cealalta a autostrazii Bucuresti - Brasov (A3). Incinta A, situata la vest de A3, are o suprafata de 48 de hectare si va functiona ca terminal multimodal. Incinta B, din estul autostrazii, va ocupa 60 de hectare si va avea functiunea de parc logistic/ industrial.
Potrivit datelor prezentate la sedinta de consiliu in cadrul careia s-au aprobat documentatiile, studiul de prefezabilitate pentru realizarea proiectului a fost finalizat, iar studiul de fezabilitate va fi terminat, cel mai probabil, in luna iunie 2020, in contextul in care se lucreaza mai greu cu autoritatile din cauza pandemiei de coronavirus si instituirii starii de urgenta. 
Studiul de prefezabilitate a fost elaborat de TPF Inginerie.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter