RO EN
Coșul este gol

SW UMWELTTECHNIK: Venituri de peste 18 milioane de euro, la nivel national

SW Umwelttechnik Romania, companie specializata in furnizarea de echipamente pentru retelele utilitare, a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 18,1 milioane de euro. Nivelul anuntat indica o crestere de 33% fata de cele 13,6 milioane de euro, raportate in 2009. Rezultatele au fost obtinute intr-un context nefavorabil, singurul impuls pozitiv fiind cel al proiectelor de infrastructura care au beneficiat de fonduri structurale. "Conditiile de pe pietele din Romania si Ungaria au fost dificile in 2010, economiile celor doua tari fiind in recesiune. Totodata, nu au fost resimtite investitiile in sectoarele industriei si comertului, in timp ce cofinantarea proiectelor de infrastructura finantate din fonduri europene a fost amanata, din cauza masurilor de stabilizare bugetara a celor doua tari. Pentru anul in curs estimam o usoara revenire a economiei din regiune, aceasta fiind deja resimtita pe anumite segmente", a declarat Bernd Wolschner, director general al grupului cu sediul in Austria. Previziunile referitoare la afacerile din tara noastra sunt pozitive pentru 2011, cu toate ca revenirea pe un trend ascendent a investitiilor industriale si comerciale este amanata pentru perioada 2012-2013. Activitatea pe plan local a firmei va fi sustinuta, totusi, de proiectele europene.
Crestere de 12% a afacerilor la nivel de grup
Compania austriaca a raportat o cifra totala de afaceri de 73,8 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de nivelul din 2009, in contextul in care pietele de constructii din Romania, Ungaria si Austria (principalele piete de desfacere ale grupului) s-au contractat cu peste 15%. Pentru 2011 se estimeaza o continuare a tendintei ascendente a veniturilor, un aport suplimentar fiind constituit de primele contracte mari de export ale filialelor din Bulgaria si Republica Moldova. La finele anului trecut, SW Umwelttechnik detinea un portofoliu de contracte si comenzi in valoare de 27,7 milioane de euro, valoarea acestuia fiind cu 15% inferioara celei din 2009, din cauza intarzierii atribuirii efective a unor contracte privind reteaua de canalizare din Ungaria si a scaderii cererii pe segmentul obiectivelor industriale si comerciale din Romania. Informatii suplimentare, la www.sw-umwelttechnik.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter