RO EN
Coșul este gol

ASTALDI-MAX BOEGL: Noi lucrari pentru finalizarea autostrazii Nadlac-Arad

Companiile Astaldi si Max Boegl vor executa lucrari in valoare de 32,3 milioane de lei (inclusiv TVA) pentru finalizarea lucrarilor la autostrada Nadlac-Arad, proiect ce va trebui definitivat pana la finele lunii iunie 2015. Contractul, atribuit recent de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) este parte integranta a proiectului ce prevede executia integrala a autostrazii Nadlac-Arad si prevede amenajarea punctului de control la trecerea frontierei (la km 0+500) si a parcarii de scurta durata de la km 0+930. Lucrarile sunt finantate in proportie de 85% din Fondul de Coeziune, diferenta urmand a fi asigurata de la bugetul de stat. Contractul de executie a fost atribuit prin negociere, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare si are o durata de executie de 125 zile de la data demararii lucrarilor si o perioada de garantie de 1.460 de zile.
In luna septembrie 2014, Astaldi si Max Boegl au semnat contractul pentru reluarea si finalizarea lucrarilor la lotul al doilea al autostrazii Nadlac-Arad, in valoare de 25 milioane de euro. Constructia tronsonului a fost sistata in 2013, dupa ce CNADNR a reziliat contractul de executie cu compania Alpine Bau, in urma falimentului acesteia. Autostrada are o lungime de 16,6 km si in momentul blocarii lucrarilor, acestea erau realizate in proportie de 84,7%. Consortiul Astaldi - Max Boegl se ocupa si de constructia primului lot al autostrazii Arad - Nadlac (22 km), realizat in proportie de 85%. Contractul a fost atribuit, initial, asocierii Romstrade - Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 382,9 milioane de lei si a fost reziliat in 2012 din cauza intarzierii lucrarilor. La finele lui 2013, CNADNR a atribuit consortiului Astaldi - Max Boegl un contract de 308 milioane de lei (69 milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, care fusese inceput de Romstrade.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter