Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sanatate, deschide, astazi, apelul de proiecte "Continuarea investitiilor in spitalele regionale de urgenta: Iasi, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate”.
Apelul are o alocare de peste 1,22 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului medical din zonele rurale ale celor trei orase. Finalizarea acestor investitii este esentiala pentru sistemul romanesc de sanatate. Acestea asigura imbunatatirea accesului la ingrijiri medicale de inalta calitate pentru pacienti, in special pentru cei din zonele rurale deoarece spitalele vor fi echipate cu cele mai recente tehnologii si echipamente medicale si vor avea personal medical calificat. In scopul eficientizarii furnizarii serviciilor spitalicesti, spitalele regionale de urgenta vor trata cazurile cele mai complexe intr-o abordare multidisciplinara, eficienta si sigura din punct de vedere clinic. De asemenea, spitalele regionale vor deveni centre de competenta pentru reteaua de unitati medicale din cele 3 regiuni de dezvoltare pentru a trata pacientii critici si cazurile care necesita tehnologie si expertiza la nivel inalt.
"Spitalele moderne reprezinta fundatia sistemului de sanatate si asigura ingrijirea medicala de calitate. In acest context, investitiile pe fonduri europene nu sunt doar o oportunitate, ci si o necesitate. Ele ofera unui personal medical specializat, resursele tehnologice de ultima generatie. Fondurile UE ne permit sa modernizam facilitatile existente, sa extindem capacitatile de tratament si sa pregatim personalul pentru a utiliza ultimele tehnologii”, a declarat Adrian Caciu, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.
Proiectele vor putea fi depuse de Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, prin sistemul informatic MySMIS2021, in perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2023.
Ghidul solicitantului este disponibil aici