RO EN
Coșul este gol

MEMORANDUM de 5,6 miliarde USD pentru constructia de cai ferate in Iran

Un memorandum a fost semnat de catre guvernele din Italia si Iran, pentru dezvoltarea a 10.000 km de cale ferata in Iran, investitia fiind estimata la 5,6 miliarde USD. Proiectul urmeaza sa fie realizat de compania italiana de stat specializata in gestionarea proiectelor de cai ferate Ferrovie dello Stato (FS) pentru si in parteneriat cu societatea iraniana omologa - Iranian Islamic Republic Railways (RAI).
Lucrarile vor viza executia de cai ferate de mare viteza ce vor lega, cel mai probabil, orasele Teheran, Qom si Isfahan.
Divizia de certificare din cadrul FS, Italcertifier, lucreaza deja la proiectarea unui centru de testare pentru infrastructura si material rulant in Iran, in timp ce departamentul de inginerie din cadrul grupului italian - Italferr - reprezinta un ofertant preferat la licitatia pentru construirea unei linii de metrou in Mashhad, in zona de nord-est a Iranului.
Acordul marcheaza reluarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari, pentru prima data din 2006, de cand Consiliul de Securitate al ONU a impus sanctiuni economice severe Iranului.
Abbas Akhoundi, ministrul iranian al transporturilor si cel care a semnat acordul cu Graziano Delrio, ministrul italian al infrastructurii, a declarat ca au existat discutii inclusiv cu China si "unele tari europene" pentru realizarea proiectului, precizand ca a fost increzator de la inceputul tratativelor in sansele de succes ale proiectului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter