RO EN
Coșul este gol

LIDL isi construieste un nou sediu in Baneasa, in parteneriat cu Skanska

Reteaua germana Lidl, ce detine aproape 200 de magazine in Romania, isi construieste un sediu nou in zona Baneasa din Capitala, pe amplasamentul fostei fabrici de paine, in parteneriat cu grupul suedez Skanska. Cladirea va avea o suprafata totala de 15.000 mp si va fi alcatuita din doua corpuri separate (S+P+4E si S+P+6E), incadrate in clasa A de eficienta energetica. Cladirea va fi compusa dintr-o zona de birouri (cu o arie desfasurata de 12.500 mp) si un magazin Lidl (de 2.400 mp).
Lucrarile de executie au inceput din luna ianuarie 2016, termenul de finalizare fiind stabilit in mai 2017, cand Lidl isi va muta sediul central in noua cladire. "Ansamblul de cladiri este proiectat si certificat pentru a fi cat mai prietenos cu mediul. Pe langa utilizarea unor materiale de constructii ecologice sau chiar naturale, ori reciclate, procesul de executie in sine este, de asemenea, in conformitate cu normele cele mai ridicate de protectie a mediului. Continuam, astfel, demersul nostru spre sustenabilitate, printr-o dezvoltare imobiliara durabila", a declarat Ionut Vasiu, directorul departamentului Central Imobiliare din cadrul Lidl Romania.
Executia lucrarilor va fi realizata de compania Skanska, care va implementa tehnologii ce folosesc refrigerant natural sau instalatii de incalzire ce utilizeaza energia geotermala. Vor fi incorporate panouri fotovoltaice, pentru a putea beneficia de energia solara si, tot in vederea economisirii energiei, va fi utilizat un sistem de iluminat pe baza de LED-uri. Un element revolutionar al proiectului va fi prezenta surselor de incarcare pentru masinile electrice.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter