RO EN
Coșul este gol

What Are You Looking For?

Popular Tags

Finantare PNRR de 135 milioane euro pentru constructia noului spital din Oradea

Proiectul spitalului ultramodern de boli infectioase de pe strada Vladeasa intra in linie dreapta. Primarul Florin Birta a semnat la Bucuresti cu ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, contractul de finantare europeana, prin PNRR, pentru realizarea spitalului, in valoare de 135 milioane de euro.
"Pana la Craciun vom anunta si castigatorul licitatiei pentru construirea spitalului, astfel incat in vara anului viitor sa poata incepe lucrarile de executie. Le multumesc domnilor Ilie Bolojan, Alexandru Rafila, dr. Gheorghe Carp, Alexandru Rogobete si tuturor celor care s-au implicat si au sustinut acest proiect complex, de care Oradea si Bihorul au nevoie", a declarat primarul Florin Birta.
Avand in vedere complexitatea lucrarilor, 33 de operatori economici s-au aratat interesati, acestia fiind grupati in trei oferte:
  1. Asocierea Constructii Erbasu SA (lider) - Terr Gaz Construct - Concelex, avand 9 operatori economici cu rol de subcontractanti/terti sustinatori, dupa cum urmeaza: Professional Tech Construct Design, GHP Intelligent Systems, Cubicon Invest, Mansart Corporate, Romversis Top, Hospital Technical Solutions, Energotransconsult, Termoline si Topometric Intelligence.
  2. Guryapi Restorasyon Yaahhut ve Ticare AS - ofertant unic, avand ca tert sustinator AEP Architekten Eggert Generalplaner GmbH.
  3. Asocierea Precon Transilvania (lider) - Bog'Art - Square Birou Arhitectura Urbanism - Addict Engineering - Poliart - Lemacons - Dacorum Grup, avand 12 operatori economici cu rol de subcontractanti/terti sustinatori, dupa cum urmeaza: Popp & Asociatii, Amper Proiect, Ergocon, Medical Gazplus, Schindler Romania, AL.SE.RO. Impex, Distrigaz Vest Constructii, RO ET CO International SA, DZ Medicale, N PRO ADV, Ulidan si UTI Construction and Facility Management.
De asemenea, tot in etapa de atribuire se afla si contractul de atribuire a serviciilor de supervizare, inginerie, managementul implementarii, asistenta tehnica - dirigentie de santier, SSM si verificare atestata pentru acelasi spital. Asocierea formata din companiile Initiative Exclusiv Consulting Management (lider), ETS SpA Engineering and Technical Services si 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata SpA a depus singura oferta pentru adjudecarea acestor servicii.
Noua unitate medicala urmareste gruparea specialitatilor boli infectioase si pneumoftiziologice la o singura adresa, intr-o unitate spitaliceasca moderna, care sa raspunda tuturor cerintelor de calitate actuale.
Noul spital se va realiza prin Planul National de Redresare si Rezilienta - Componenta C12 - Sanatate, fiind implementat de Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala din cadrul Primariei Oradea.
Valoarea totala a proiectul este de 672.47 milioane de lei (TVA inclus), iar finantarea nerambursabila este de 95% din valoarea proiectului.
 
 
Noul spital va corespunde cerintelor secolului XXI
Unitatea medicala se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continua a pacientilor (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, in functie de necesitati). La acestea se adauga 20 de paturi in regim de spitalizare de zi si 11 paturi pentru terapie intensiva, ajungandu-se la un total de minimum 249 de paturi si maximum 326 de paturi.
Capacitatile noului spital de boli infectioase si pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea sunt formate din zona de spitalizare continua, spitalizare de zi, zona de ingrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare si un bloc operator.
Unitatea medicala va avea, de asemenea, si un compartiment pentru urgente, cu camera de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale deservite: boli infectioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri si spatii pentru deservirea functiei educationale (sala conferinte, sali studiu, camere pentru rezidenti etc).
Totodata, va exista un compartiment pentru primiri urgente, camera de tratament si monitorizare, 3 izolatoare cu cate o camera de garda pentru fiecare dintre specialitatile medicale.
De asemenea, va cuprinde si un ambulatoriu integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialitati, precum si sali de tratamente. In cadrul ambulatoriului se va regasi si o camera hiperbarica. Ambulatoriul va avea acces direct din exterior, precum si din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regasi Dispensarul TBC.
Astfel, pentru a oferi servicii medicale complete in specialitatile vizate, noua cladire va cuprinde, pe langa serviciile necesare tratamentului pacientilor internati, si serviciile necesare diagnosticului (imagistica, explorari functionale, endoscopie bronsica si digestiva).
Pentru a facilita accesul auto, care se va realiza direct din strada Vladeasa se vor construi 175 locuri de parcare pentru autoturisme si 139 locuri de parcare biciclete, distribuite in parcaj subteran si parcaje la sol.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter