SolvIT Networks, unul dintre principalii furnizori si integratori de solutii IT&C cu actionariat integral romanesc, a obtinut o cifra de afaceri neta de 29 milioane lei (6 milioane euro) si o crestere de 63% in 2020, pe fondul transformarii digitale rapide din sectorul privat.
Rezultatul pe 2020 reprezinta cea mai buna performanta a SolvIT in cei 16 ani de activitate, in contextul in care, inainte de debutul pandemiei, compania a crescut organic la un nivel de aproximativ 500.000 euro anual, in ritm cu piata.
Anul trecut, solutiile de securitate au avut cea mai mare contributie la cresterea cifrei de afaceri SolvIT Networks, cu o pondere de 26%, respectiv 7,5 milioane lei (1,5 milioane euro). Rezultatele companiei marcheaza consolidarea unui trend crescator in perioada 2018 - 2020, in contextul cerintei tot mai mari de securitate din sectorul privat. In perioada 2011 - 2017, inainte ca securitatea cibernetica sa reprezinte o prioritate pentru organizatii, SolvIT inregistra o cifra de afaceri medie anuala de 1,9 milioane euro.
In prezent, SolvIT deserveste sapte din topul primelor 10 institutii bancare din Romania, cel mai agil sector in tranzitia catre digital si principala piata pentru solutii de securitate cibernetica. Institutiile bancare reprezinta 45% din cifra medie de afaceri a companiei in ultimii cinci ani. De altfel, in aceasta perioada, orientarea consecventa a SolvIT spre sectorul privat a reusit sa genereze 92% din cifra de afaceri medie anuala din servicii pentru companii active in sectoarele esentiale (financiar-bancar, telecom, farmaceutic, FMCG, retail, energie).
„Provocarile din peisajul de securitate a datelor au crescut exponential cu accelerarea digitalizarii, implicit cu nevoia de a proteja forta de munca de la distanta si tehnologia cloud”, a declarat Mihai Scemtovici, director general SolvIT Networks. “Anul 2020 a adus multa complexitate pentru securitatea cibernetica a infrastructurilor critice din mediul privat si guvernamental, dar am reusit sa livram la timp toate proiectele, in conditiile unor cerinte cu grad ridicat de specificitate, care s-au accelerat puternic in al doilea semestru. Avem o echipa pregatita sa faca fata noului val de provocari si vom continua sa ne extindem dinamic, dar sanatos, prin abordarea unor verticale de business noi, precum si extinderea portofoliului, cu solutii din zona de orchestrare si automatizare a proceselor de management si securitate IT”, a adaugat Mihai Scemtovici.
In luna aprilie 2021, Rohde&Schwarz a agreat reprezentarea de catre SolvIT a solutiilor de cybersecurity dezvoltate de grupul de tehnologie german.
„Solutiile Rohde&Schwarz completeaza un portofoliu sofisticat de aparare cibernetica pe care il vom dezvolta in 2021 si mai departe pentru clientii nostri. Suntem in discutii avansate cu mai multe companii din domeniul cybersecurity pentru a semna acorduri de reprezentare in Romania. Anul trecut, am devenit partener certificat pentru solutiile de tip SOAR de la Palo Alto, cu primul proiect complex finalizat deja in Romania, iar pe baza rezultatelor de anul trecut, SolvIT Networks este partener Platinum Dell-EMC”, a mai precizat directorul general al companiei.
Furnizorul si integratorul roman de solutii IT&C a infiintat SolvIT Serbia in 2009 alaturi de Agotech, companie IT si de telecomunicatii dedicata sectorului privat din acesta tara, pentru a-si extinde in Europa Centrala si de Est competentele si modelul de business. Anul trecut, SolvIT Serbia a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 2 milioane euro.