SII Romania, companie multinationala specializata in servicii si solutii IT, a cunoscut o crestere de 37% a cifrei de afaceri in semestrul I, in acord cu anul fiscal francez (aprilie - septembrie 2021), comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Totodata, in acelasi interval temporar, compania a inregistrat un profit in crestere cu 61% raportat la semestrul I fiscal 2020. Pentru semestrul II fiscal (octombrie 2021 - martie 2022), SII Romania isi propune o dezvoltare organica, mizand pe extinderea portofoliului de proiecte si servicii, alaturi de cresterea echipei.
„Contextul socio-economic creat de pandemie a dus la o crestere a cererii pentru serviciile IT, atat pe plan local, unde se resimte tot mai mult deschiderea spre digitalizare, cat si la nivel global, pe fondul unei nevoi tot mai accentuate de reducere a costurilor. Acesti factori au favorizat, printre altele, o evolutie peste estimari a indicatorilor nostri financiari si extinderea echipei. Continuam sa mizam pe dezvoltarea portofoliului de servicii si proiecte, in paralel cu expansiunea teritorial progresiva la nivel national pentru a fi cat mai aproape de clientii, angajatii si candidatii nostri”, a declarat Manel Ballesteros, CEO SII Romania.
Primul semestru al anului fiscal curent, respectiv intervalul aprilie - septembrie 2021, a marcat pentru SII Romania atat o extindere a portofoliului de proiecte la nivel national si international, cat si o evolutie in ceea ce priveste nivelul de complexitate si inovatie al acestora. Schimbarile mentionate s-au reflectat intr-o crestere a numarului de clienti pe ambele divizii (inginerie si digital). Totodata, 80 de ingineri IT cu un nivel ridicat de senioritate s-au alaturat echipei.
Potrivit reprezentantilor companiei, masurile aplicate inca de la debutul pandemiei sunt principalul factor determinant al cresterii veniturilor, profitabilitatii si echipei in perioada analizata. Una dintre acestea este suplimentarea pachetul de beneficii pentru angajati, adaptat la specificul fiecarui proiect, astfel incat sa includa toate cele trei moduri de lucru - full time birou, full time home si hibrid. De asemenea, cresterea nivelului de complexitate a proiectelor a facut posibila evolutia profesionala si financiara a angajatilor.
Din punct de vedere comercial, SII Romania si-a sustinut partenerii, evitand in aceasta perioada sa mareasca pretul serviciilor, flexibilizand termenele de plata si crescand nivelul suportului acordat in procesul de digitalizare, ceea ce a influentat pozitiv rata de retentie a clientilor. Un alt factor care a sustinut cresterea companiei consta in maturizarea modelului de lucru global One Team. Acesta include toate cele 18 filiale ale multinationalei si presupune alinierea la nivel de grup in ceea ce priveste patru aspecte cheie: resurse, metodologii de lucru, aplicatii software si infrastructura, ceea ce permite colaborarea cu oricare alta filiala sau inginer software din SII Group. Spre exemplu, la nivel de resurse, One Team presupune accesul la peste 12.000 de ingineri IT cu o mare varietate de competente, ce se pot alatura, la nevoie, echipelor unui proiect.
SII Romania vizeaza recurtarea a peste 150 de ingineri IT in urmatoarea perioada
Pentru a doua parte a anului fiscal curent (octombrie 2021 - martie 2022), reprezentantii SII Romania preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri de 57%, respectiv o evolutie a profitului net de 12% raportat la semestrul II al anului fiscal francez anterior. In acest sens, compania vizeaza o dezvoltare sustenabila, mizand pe investitii in elementele cheie cu impact direct asupra performantei - echipa si portofoliul de proiecte si servicii.
Printre obiectivele mentionate se numara crearea unor noi divizii legate de tehnologii precum AI, Cloud si IoT, concomitent cu expansiunea teritoriala la nivel national si atragerea talentului necesar. Astfel, compania tinteste cresterea echipei cu peste 150 de ingineri IT, atingand un numar estimativ de 430 de angajati pana in martie 2022. Totodata, pentru anul fiscal francez curent (aprilie 2021 - martie 2022), SII Romania estimeaza o crestere cu 50% a cifrei de afaceri si cu 26% a profitului net, comparativ cu anul fiscal anterior.