RO EN
Coșul este gol

INS: Cifra de afaceri din servicii de IT dedicate firmelor a crescut cu 17,6% in 2023

In luna decembrie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut, in termeni nominali, fata de luna noiembrie 2023, atat ca serie bruta cu 5,0%, cat si ca serie
ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,6%.
Fata de luna decembrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in luna decembrie 2023 a crescut, in termeni nominali, atat ca serie bruta cu 13,5%, cat
si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 14,5%.
In anul 2023, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut, in termeni nominali, fata de anul 2022, ca serie bruta, cu 13,2%.
 
Decembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2023
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,0%, datorita cresterii cifrei de afaceri din activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+12,8%), alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+11,2%) si din activitatile de comunicatii (+3,0%). Scaderi au inregistrat: activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-9,7%) si activitatile de transporturi (-6,0%).
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedenta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 2,6%.
 
Decembrie 2023 comparativ cu decembrie 2022
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 13,5%, datorita cresterii cifrei de afaceri din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+18,1%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+17,6%), activitatile de transporturi (+8,9%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+2,1%) si din activitatile de comunicatii (+0,4%).
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 14,5%.
 
Anul 2023 comparativ cu anul 2022
In anul 2023 comparativ cu anul 2022, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut, in termeni nominali, pe ansamblu, cu 13,2%, datorita cresterilor inregistrate la cifra de afaceri din: alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+17,6%), activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+16,3%), activitatile de transporturi (+9,1%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+4,8%) si activitatile de comunicatii (+4,2%).
  • Cifra de afaceri neta reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri neta nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.
  • Indicii valorici (nominali) ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres si masoara evolutia acestora (in preturi curente). Primii indici obtinuti sunt la nivel de diviziune CAEN Rev.2 apoi prin agregari succesive se obtin indici la nivel de total. Ponderile utilizate la agregare sunt calculate pe baza cifrei de afaceri conform rezultatelor Anchetei Structurale in Intreprinderi din anul de referinta (2015).
Pentru interpretarea corecta a indicatorilor, click aici.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter