RO EN
Coșul este gol

Ing. Ovidiu Florea, CYPE: "Exista dorinta de a accelera adoptarea tehnologiei BIM"

CYPE Romania, dezvoltator si furnizor de programe de proiectare pentru ingineri si profesionisti in domeniul constructiilor, estimeaza o scadere de 5%-10% a vanzarilor de licente din 2022, pe fondul contextului de piata general, marcat de inflatie si incertitudine. Anul in curs este, insa, unul atipic, avand in vedere interesul in crestere pentru digitalizare in sectorul de constructii. In 2021, vanzarile de licente CYPE au crescut cu 400% fata de nivelul din 2020, iar pentru anul 2023, conducerea companiei estimeaza o majorare de cel putin 20% a acestora.
"Principala tendinta pe care o remarcam la nivelul companiilor din Romania este de a-si eficientiza cat mai mult costurile de investitie in licente software, fie ca vorbim de cele pentru desen (CAD) sau despre cele pentru BIM. Exista o dorinta in piata de a accelera adoptarea tehnologiei BIM, insa aceasta se poate observa mai mult la companiile medii sau mari. Un rol important il au si programele guvernamentale de finantare, cum ar fi «Start-upNation», care pot sa accelereze aceasta adoptie de noi tehnologii si la companiile mici sau medii, care nu dispun de un buget de investitie in astfel de solutii BIM. Din experienta cu clientii nostri, observam o atentie la partea de cost-beneficiu mai mare, din cauza vremurilor tulburi pe care le traversam si a incertitudinilor din viitorul apropiat. Pe viitor, credem ca aceste fonduri guvernamentale de finantare vor accelera si mai mult adoptia noilor tehnologii BIM in companii si, in acest fel, va creste calitatea proiectelor si implicit a constructiilor din Romania", a declarat ing. Ovidiu Florea, General Manager CYPE Romania si fondatorul Florea Engineering.
 
 
Companiile care utilizeaza solutiile CYPE sunt variate, de la producatori de sisteme structurale pentru panouri fotovoltaice, pana la arhitecti si proiectanti de ansambluri rezidentiale sau case. Printre companiile care utilizeaza solutii CYPE se afla, astfel, General Me.El Electric, F&M Proiect, Mexi Web Proiect,Structur Proiect, Prologis Consulting, Modern Procons etc.Versiunea pentru care au optat cele mai multe birouri anul acesta este pachetul de programe CYPECAD + CYPE 3D + CYPEConnect, pachet in care proiectantii de structuri se pot bucura de toate avantajele folosirii tehnologiei Open BIM pe beton armat, zidarie, metal si lemn. In acest pachet este inclus si un modul de imbinari, care ajuta inginerii sa-si creeze propriile imbinari pe metal si lemn.
 
Este necesara facilitarea accesarii fondurilor pentru digitalizare
Conform reprezentantului CYPE Romania, pentru a sprijini companiile active in sectorul de constructii in procesul de digitalizare, este necesara facilitarea accesului la fonduri guvernamentale, in special pentru IMM-uri. O dificultate care incetineste procesul de digitalizare este incertitudinea din economia romaneasca si lipsa de perspectiva pe fondul razboiului din Ucraina. In plus, preturile din sectorul IT au avut o usoara crestere in 2022 fata de anul trecut, aliniata cu inflatia. "Multe companii amana sa faca investitii in digitalizare din aceste cauze. CYPE Romania a facut pasi in digitalizarea procesului de vanzare a solutiilor noastre, prin lansarea magazinului online de licente software licentecad.ro, unde oferim posibilitatea achizitiei oricarui program sau pachet de programe direct din magazinul online, prin plata cu ajutorul unui card de debit sau prin transfer bancar. In ceea ce priveste majorarile de preturi, compania noastra a crescut preturile sub nivelul inflatiei si am ales sa oferim pachete de programe care au un discount considerabil, tocmai pentru a incuraja achizitia de licente si sa acceleraram digitalizarea si adoptia tehnologiei BIM, chiar si in aceasta perioada tulbure pe care o traversam", a precizat Ovidiu Florea.
 
 
CYPE continua investitiile si lanseaza noi programe
Cea mai importanta investitie realizata in acest an de CYPE Romania a fost in magazinul online licentecad.ro, de unde birourile de proiectare isi pot achizitiona licente CYPE si ZWCAD, platind direct cu cardul de debit sau prin transfer bancar, inclusiv in rate.O alta investitie importanta a fost in proiectul de colaborare cu compania ZWSoft din China, pentru a deveni reselleri ai programului ZWCAD, considerata de reprezentantii CYPE cea mai prietenoasa alternativa CAD de pe piata. Licenta acestui program este perpetua, permite incarcarea rapida a desenelor DWG de dimensiune mare, functii avansate de comparare a desenelor DWG si de printare automatizata a mai multor planse, intr-un singur fisier PDF.
Cea mai noua solutie lansata pe piata de CYPE este CYPE Connect, un program dedicat realizarii imbinarilor metalice si pentru elemente din lemn, ce permite utilizatorilor sa isi introduca manual fiecare piesa din acea imbinare, sa o calculeze si sa o verifice conform codului de proiectare. De asemenea, programul permite pregatirea plansei de detaliere prin realizarea unor sectiuni, cotarea elementelor etc. 
"Cu aceste noi investitii, reusim sa oferim intreaga solutie pentru birourile de arhitectura, inginerie si instalatii atat la nivelul de desen in CAD prin ZWCAD, cat si prin utilizarea tehnologiei BIM prin gama de programe CYPE pentru arhitectura, inginerie si instalatii.Anul 2022 este un an al digitalizarii procesului nostru intern de vanzari, precum si al dezvoltarii prin produse noi prin acest parteneriat cu ZWSoft. Pregatim pentru sfarsitul anului 2022 si inceputul anului 2023 o noua solutie CYPE pentru detalierea profilelor metalice", a incheiat reprezentantul CYPE Romania.
***
CYPE este o companie internationala care dezvolta si distribuie programe de proiectare pentru ingineri si profesionisti din domeniul constructiilor. Compania a fost fondata in 1983, avand o activitate intensa in domeniul ingineriei civile si analizei structurale, livrand peste 100.000 de licente catre 60.000 de utilizatori. In Romania, compania este activa din anul 2014.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter