RO EN
Coșul este gol

IA Generativa va duce la crearea unei valori economice globale de 6-8 trilioane dolari

Lumea se afla in mijlocul unei schimbari tehnologice de proportii, pe masura ce inteligenta artificiala si alte tehnologii disruptive devin "Human by Design" - mult mai asemanatoare cu cea umana si mai intuitive pentru oameni - si deschid o noua era a productivitatii si creativitatii, conform raportului Technology Vision 2024, realizat de Accenture (NYSE: ACN). Studiul mai sugereaza ca, pe masura ce creste capacitatea, accesibilitatea si integrarea in viata de zi cu zi a tehnologiilor centrate pe oameni, ne indreptam spre o lume in care tehnologia din jurul nostru va deveni omniprezenta, dar mai putin vizibila.
 
Studiul Accenture Technology Vision 2024: “Human by Design: How AI Unleashes the Next Level of Human Potential" analizeaza modul in care, dupa ani de inovatie exponentiala, tehnologia - in special inteligenta artificiala generativa - devine mai umana prin natura sa. Si, pe masura ce tehnologia evolueaza pentru a fi mai centrata pe om, aceasta genereaza posibilitati substantial mai mari pentru ca oamenii sa isi amplifice potentialul si sa reinventeze afacerile. Conform studiului Accenture, inteligenta artificiala generativa are potentialul de a avea un impact asupra a 44% din toate orele de lucru din toate industriile, de a permite imbunatatirea productivitatii in 900 de tipuri diferite de locuri de munca si de a crea intre 6 si 8 trilioane de dolari in valoare economica globala.
"Pe masura ce inteligenta artificiala, computingul spatial si tehnologiile de detectare a corpului evolueaza pana la un punct in care tehnologia pare sa imite capacitatile umane si sa para invizibila, ceea ce va ramane sunt oamenii - inzestrati cu noi abilitati pentru a realiza lucruri pe care le considerau candva imposibile", a declarat Paul Daugherty, Chief Technology and Innovation Officer la Accenture. "Aceasta importanta schimbare in modul in care oamenii lucreaza, traiesc si invata va accelera un val de schimbari fara precedent in toate industriile, de la retail si divertisment la medicina si productie. Organizatiile care actioneaza acum pentru a-si reinventa activitatea si modul de lucru folosind tehnologii "Human by Design" vor redefini ceea ce inseamna sa fii lider in industrie."
Studiul identifica patru tendinte cheie ale tranzitiei la tehnologiile "Human by Design":
 
A Match Made in AI: Remodelarea relatiei noastre cu cunoasterea - crearea unei lumi in care datele sunt reorganizate in moduri care faciliteaza un rationament similar celui uman si chiar imita creativitatea. In loc sa rasfoiasca o multime de rezultate ale motoarelor de cautare, oamenii vor primi raspunsuri personalizate, sub forma unor sfaturi, a unei sinteze, a unui eseu, a unei imagini sau chiar a unei opere de arta. Cautarea devine sinteza. Iar liderii de afaceri care isi reimagineaza modul in care functioneaza informatia in cadrul organizatiei si le ofera oamenilor instrumente de utilizare a cunostintelor bazate pe inteligenta artificiala vor realiza castiguri exponentiale in materie de performanta si avantaje competitive.
 
Meet My Agent: Ecosisteme pentru inteligenta artificiala - o lume in care agentii cu abilitati de inteligenta artificiala lucreaza in numele persoanelor si fac parte dintr-un ecosistem interconectat. Acesti agenti automatizati nu numai ca ne asista si ne sfatuiesc, ci si iau masuri decisive in numele nostru, atat in lumea fizica, cat si in cea digitala. Lucrand impreuna, ei multiplica performanta colectiva a angajatilor si genereaza o valoare imensa pentru companiile care aleg sa se implice. 96% dintre executivi sunt de acord ca valorificarea ecosistemelor de agenti AI va reprezenta o oportunitate semnificativa pentru organizatia lor in urmatorii trei ani.
 
The Space We Need: Crearea de valoare in noi realitati - crearea de noi lumi imersive de interactiune personala prin extinderea lumilor noastre fizice, 2D, in noi medii 3D create cu ajutorul tehnologiilor de computing spatial, metavers, gemeni digitali si AR/VR. Aceste noi locuri si experiente vor fuziona lumile digitale si fizice, aducandu-ne impreuna in moduri noi, alimentand inovatia si imbunatatind modul in care lucram, traim si invatam. In retail, o treime (33%) dintre consumatori au indicat ca folosesc sau ar fi interesati sa foloseasca tehnologii sau dispozitive de computing spatial pentru a face cumparaturi.
 
Our Bodies Electronic: O noua interfata umana - folosind tehnologii inovatoare, incorporate - cum ar fi dispozitivele portabile cu inteligenta artificiala, neurotehnologiile si urmarirea ochilor si a miscarilor - pentru a ne intelege mai bine pe noi, vietile si intentiile noastre si pentru a folosi aceste informatii mai detaliate pentru a imbunatati modul in care lucram si traim. 94% dintre executivi sunt de acord ca tehnologiile de interfata umana ne vor permite sa intelegem mai bine comportamentele si intentiile, transformand interactiunea om-masina.
"Tehnologiile centrate pe om, cum ar fi inteligenta artificiala generativa, sunt pregatite sa valorifice potentialul uman si sa ofere o gama impresionanta de beneficii pentru companii si societate, dar numai daca adoptam o abordare echilibrata, "Human by Design", care sa garanteze ca aceste tehnologii sunt utilizate in mod corect si responsabil", a adaugat Daugherty. Un procent de 93% dintre executivi sunt de acord cu faptul ca, avand in vedere evolutiile tehnologice rapide, este mai important ca niciodata ca organizatiile sa inoveze cu un scop.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter