Endava, una dintre cele mai importante companii de software din Romania, prezenta pe piata locala cu 7 centre de livrare, prezinta rezultatele financiare globale aferente trimestrului al doilea din anul fiscal 2020, respectiv ultimele trei luni ale anului 2019.
Pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2020, Endava a raportat venituri de 85,9 milioane de lire sterline (GBP), inregistrand o crestere de 19,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand a avut o cifra de afaceri de 71,8 milioane GBP. Totodata, in acelasi interval temporar, profitul ajustat inainte de impozitare (non-IFRS) a fost de 20,5 milioane de lire sterline, fata de 13,6 milioane de lire sterline in trimestrul al doilea aferent anului fiscal 2019.
"Endava a inregistrat un alt trimestru puternic, cu venituri pentru Q2 aferent anului fiscal 2020 de 85,9 milioane de lire sterline, cu o crestere de 19,6% YOY raportat la baza sau de 20,5% raportat la un nivel constant al schimbului valutar, de la 71,8 milioane de lire sterline in aceeasi perioada a anului precedent. Rata noastra de crestere preliminara raportata la un nivel constant al schimbului valutar ce reflecta vanzarea Worldpay Captive a fost de 24,5% YOY. Pe langa cresterea organica puternica mentinuta, achizitiile recente ale companiilor Intuitus si Exozet ar trebui sa aiba un impact important in eforturile noastre de extindere", a declarat John Cotterell, CEO la Endava.
La 31 decembrie 2019, Endava avea un numar de 6.267 de angajati la nivel global, comparativ cu 5.389 de specialisti care lucrau in companie la finele anului anterior. La nivel local, compania are sapte centre de livrare in Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Pitesti, Targu-Mures si Timisoara. De asemenea, pana la sfarsitul lui decembrie 2019, 65 dintre clientii Endava aveau venituri de peste un milion de lire sterline.
In trimestrul al doilea al anului fiscal 2020, la nivel geografic, 29% dintre veniturile Endava au fost generate de clienti din America de Nord, 23% din Europa, 45% din UK, iar 3% din restul lumii. In ceea ce tine de verticalele de business ale clientilor, circa 53% provin din industriile de plati si servicii financiare, 24% TMT (tehnologie, media si telecomunicatii) si 23% din alte domenii.
Doua mari decizii strategice au influentat dezvoltarea Endava in decursul trimestrului al doilea al anului fiscal 2020, respectiv achizitia companiilor Exozet si Intuitus. In decembrie 2019, Endava a cumparat compania germana Exozet GmbH (Exozet), agentie digitala care furnizeaza solutii de transformare digitala din stadiul de idee pana la productie, prin utilizarea metodologiei Agile. Totodata, in noiembrie 2019, Endava a anuntat achizitia companiei Intuitus Limited („Intuitus”), cu sediul in Scotia. Intuitus este un furnizor independent de servicii de expertiza tehnologica informationala, precum si alte servicii de consultanta tehnologica, pentru clientii de Private Equity.
***
Endava este lider in furnizarea de servicii tehnologice de ultima generatie si isi sprijina clientii in dezvoltarea propriilor organizatii, prin utilizarea solutiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaboreaza cu clientii sai, integrandu-se perfect cu echipele acestora, catalizand ideile si livrand solutii robuste.
Compania ajuta clientii sa devina companii digitale bazate pe experienta, sprijinindu-i in calatoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea si implementarea de produse, platforme si solutii. Clientii Endava activeaza in industriile de Plati, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistica si Medicala.
La 31 decembrie 2019, Endava avea un numar de 6.267 de angajati la nivel global in birourile sale din America de Nord, Europa de Vest si in centrele de livrare din Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela si Colombia.