Grupul Bittnet, integrator de solutii IT&C si furnizor de servicii de training in domeniul IT, si-a propus o cifra de afaceri de 130 milioane de lei in 2019, din care a realizat 39,74 milioane de lei in primele sase luni ale anului, in crestere cu 72% fata de aceeasi perioada din 2018. In acelasi interval, compania a raportat o pierdere neta la nivel consolidat de aproape 5 milioane de lei, in comparatie cu un profit net de 0,4 milioane de lei realizat in primul semestru din 2018, in conditiile unei pierderi din exploatare de 4,11 milioane de lei venita pe fondul cresterii tuturor categoriilor de cheltuieli.
Totusi, potrivit datelor Bittnet, prima jumatate a anului a reprezentat o perioada pozitiva pentru actionari grupului, in care actiunile companiei inregistrat o activitate sporita de tranzactionare, iar capitalizarea de piata a ajuns la 200 de milioane de lei.
Din grupul Bittnet fac parte companiile Dendrio (integrator multi-cloud), Elian (aplicatii business), Equatorial (servicii de tip game based learning) si Bittnet (training IT).
"Ne bucuram ca, intr-o prima jumatate de 2019 plina de provocari operationale, care a inclus mutarea echipelor Crescendo si Elian, extinderea spatiului de birouri, dar si integrarea activitatii Crescendo in modelul Dendrio, am reusit o crestere de peste 60% a veniturilor din Integrare si Cloud. Pe langa aceasta, linia de business training a inregistrat o dublare a veniturilor, bazata pe noile produse din portofoliu, DevOps si programming. Performanta generala la nivel de grup este in conformitate cu modelele istorice si ne da incredere pentru a doua jumatate a anului, care, pana in prezent in istoria companiei, a fost intotdeauna mai buna decat prima", a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group.
Dublare a numarului de cursanti instruiti de Bittnet
In prima jumatate a anului 2019, Bittnet a instruit 1.820 de cursanti, numarul acestora fiind in crestere cu 92,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut (945 de persoane). Divizia de educatie - Bittnet Training, include companiile Bittnet Systems SA si Equatorial Gaming SA.
La nivelul Bittnet Systems SA, companie cu 20 de angajati, veniturile totale din primul semestru s-au situat la 13 milioane de lei (+8%), din care veniturile obtinute exclusiv din training s-au plasat la 5 milioane de lei (+130%).
Bittnet Training este liderul pietei de instruire IT din Romania, cu aproape 20 ani de experienta si cea mai mare echipa de traineri din Romania. In cele doua decenii de activitate, compania a livrat mai mult de 50.000 de ore de training IT si are, in prezent, una dintre cele mai cuprinzatoare si actualizate curricule din regiunea Europei Centrale si de Est. Trainingurile oferite de Bittnet permit accesul expertilor la tehnologie prin predarea competentelor IT, de la cele de baza (precum Microsoft Office Suite) pana la cele mai avansate (Cloud, DevOps, Cybersecurity). Portofoliul de business training contine management de proiect, managementul serviciilor IT, business intelligence, CRM, ERP, Agile etc.
In cazul diviziei Equatorial Gaming SA, ce include 15 angajati, veniturile din primul semestru s-au situat la 1,5 milioane de lei, dupa o crestere de 2,5 ori fata de nivelul din semestrul intai al anului trecut.
"Cea mai mare realizare a Equatorial din acest prim semestru se leaga de doua dimensiuni importante pentru business-ul nostru: clienti noi si optimizarea costurilor. Astfel, am reusit sa semnam doua contracte de training pe termen lung cu Oracle si Garanti Bank. In al treilea trimestru al anului 2019, intentionam sa lansam o platforma de tip «learning as a service», care sa le permita clientilor nostri sa aleaga «training paths» pentru membrii echipei lor. In plus, platforma va permite clientilor sa solicite bugete si/ sau sa le acceseze automat, dupa ce au fost puse la dispozitie de HR si aprobate de managerii de echipe, in esenta eliminand durerea de cap a organizarii sesiunilor de training din organizatiile clientilor nostri. Gradul de automatizarea a proceselor va fi ridicat", a explicat Mihai Logofatu.
Equatorial, companie de tip game-based learning este specializata in furnizarea programelor de formare si consultanta transformatoare la nivel individual, de echipa si organizational in Romania si in strainatate. In 2015, compania a inventat si lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuala alternativa (Alternate Reality Game) pentru corporatii, care mareste gradul de implicare si stimuleaza schimbarile comportamentale ale angajatilor. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple si este utilizat pentru proiecte de invatare, conferinte si studii academice in Romania, Polonia, Italia si Franta.
Crestere accelerata a cifrei de afaceri pentru divizia de tehnologie
Divizia de tehnologie din cadrul Bittnet include companiile Dendrio Solutions si Elian Solutions, integratori de sisteme.
In prima jumatate a anului in curs, Dendrio Solutions a raportat venituri totale de 25 milioane de lei (+140%), avand 65 de angajati. Solutiile IT furnizate de companie includ: consultanta generala, evaluare IT, implementare si migrare, intretinere si suport, optimizare a infrastructurii si instruire IT. Compania este singurul integrator de tip "hybrid multi-cloud" din Romania, consolidand pozitia sa de companie certificata de catre cei mai importanti furnizori IT din lume, concentrandu-se pe cloud si cybersecurity. Incepand cu data de 31 decembrie 2018, Dendrio include si divizia IT&C a Crescendo International, care a fost achizitionata de Bittnet Group in ultimul trimestru al anului trecut.
Vanzarile Elian Solutions din prima jumatate a anului in curs au cumulat 1,73 milioane de lei (-4,4%), in cadrul acestei divizii activand 15 angajati conform raportului de la finele lunii iunie 2019. Elian Solutions este specializata in furnizarea de servicii de implementare pentru solutii ERP (Enterprise Resource Planning), Microsoft Dynamics NAV. Elian este singurul partener ce detine un Gold Certificate pentru aceasta solutie de la Microsoft in Romania. Solutia implementata de Elian le permite companiilor sa cunoasca situatia stocurilor, a creantelor si a datoriilor, sa poata previziona cash-flow-ul, sa urmareasca productia, centrele de cost etc. Din 2018, solutiile si serviciile Elian sunt disponibile si in Bulgaria, Croatia, Germania si SUA. In acest an, pe langa solutia de baza Business Central 365, in portofoliul Elian au fost adaugate trei aplicatii, licentiate de sine statator, respectiv aplicatie de OCR-izare a facturilor cu o definire de simpla de sabloane noi (scanare de documente si trimiterea lor in NAV), o aplicatie de inventariere a mijloacelor fixe prin scanare si o solutie ClokIn/ ClokOut, ce poate fi utilizata de firmele de productie pentru inregistrarea timpilor petrecuti de oamenii din hala de productie, pe comenzi si fluxuri tehnologice.
***
Grupul Bittnet este detinut de fratii Mihai si Cristian Logofatu, ca actionari principali, compania fiind prima societate din IT&C listata la Bursa de Valori Bucuresti.