RO EN
Coșul este gol

HOLCIM a instalat panouri fotovoltaice la cinci scoli si licee din Campulung

Holcim Romania isi continua misiunea de sustenabilitatea in domeniul educatiei, investind in montarea de panouri fotovoltaice pentru productia de energie regenerabila pentru cinci scoli si licee din comunitatea locala din zona fabricii de ciment din Campulung-Muscel, judetul Arges.
Investitia a constat in montarea a 140 de panouri fotovoltaice monocristaline 545 W/ bucata, de care vor beneficia peste 1.000 de elevi si cadre didactice din cadrul a cinci institutii educationale: Colegiul National Dinicu Golescu Campulung, Liceul Teoretic Dan Barbilian Campulung, Scoala Gimnaziala Petre Tutea Boteni, Scoala Gimnaziala Nr. 1 Valea Mare Pravat, Scoala Gimnaziala Stoenesti.
"Sustinem tranzitia catre o lume sustenabila prin investitii in sisteme de productie care reduc emisiile de CO2, prin productia de materiale de constructii verzi, dar si prin incurajarea comunitatilor locale sa adopte modele sustenabile. In contextul preocuparilor noastre constante pentru eficienta energetica in cadrul companiei, dorim sa contribuim la reducerea consumului de energie si implicit a amprentei de carbon si in comunitatile noastre. Credem in inovatie si de aceea o incurajam, mai ales in sistemul educational, unde sustinem utilizarea solutiilor alternative, curate, de producere a energiei, solutii nepoluante si cu potential nelimitat. Astfel reusim sa reducem emisiile de CO2, dar si sa transmitem elevilor principiile unei vieti sustenabile", a declarat Edmund Piess (foto sus), Director Sustenabilitate Holcim Romania.
Sistemele panourilor fotovoltaice sunt functionale, iar dosarele institutiilor pentru a deveni prosumatori sunt in curs de aprobare. 
"Ne dorim sa contribuim la dezvoltarea comunitatii locale, cu accent pe sustinerea educatiei. Cunoastem provocarile institutiilor educationale din judet, de aceea ne bucuram sa putem contribui la diminuarea cheltuielilor cu energia, astfel incat resursele economisite sa poata fi directionate in zone cu mai multa nevoie. Odata cu instalarea acestor panouri fotovoltaice, cheltuielile cu energia electrica vor fi minime, iar scolile pot deveni chiar contributori de energie regenerabila - pro-sumatori in sistem. Acest proiect poate deveni un model de bune practici pentru celelalte scoli la nivel national, prin limitarea impactului asupra mediului si educarea elevilor in spiritul sustenabilitatii, reducand emisiile de CO2. Este foarte important sa avem grija de viitorul nostru si al copiilor nostri, iar proiectele de eficientizare energetica a scolilor reprezinta una dintre modalitatile prin care putem face acest lucru. Cred cu tarie ca putem sa avem grija de mediul in care traim si ma bucur ca scolile din comunitatea noastra au venit catre noi cu astfel de proiecte, pe care ne bucuram sa le sustinem", a declarat Cornel Banu (foto dreapta), Director Fabrica de Ciment Holcim Campulung.
Numai in ultimii cinci ani, fabrica de ciment Holcim Campulung a contribuit la digitalizarea si modernizarea scolilor din Campulung si din comunele din jur, cu laboratoare de informatica, display-uri interactive de predare, dar si cu mobilier ergonomic, pentru crearea unui spatiu de invatare atractiv, modern si confortabil. Iar in ultimul an, Holcim Campulung a contribuit cu echipamente medicale performante si pentru Spitalul Municipal Campulung.
Totodata, incepand cu data de 1 Septembrie 2022, Holcim Romania dezvolta un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, "Cea mai buna tehnologie disponibila", in cadrul fabricii de ciment din Alesd, judetul Oradea, cu scopul producerii de energie electrica din surse regenerabile, reducand astfel necesarul de energie electrica din surse conventionale.
***
Grupul de companii Holcim Romania include Holcim Romania (doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare, 27 statii de betoane - inclusiv statiile General Beton Romania - trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate si una de BCA) si Geocycle Romania (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deseurilor).
Grupul de companii Holcim Romania activeaza in zona productiei de materiale de constructii performante, avand ca obiectiv tranzitia catre o afacere complet sustenabila, prin dezvoltarea unor produse cu amprenta de carbon cat mai redusa si printr-o preocupare constanta pentru protectia mediului. Toate proiectele companiei lucreaza in sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scaderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distributie si prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil. 
Specialistii Holcim dezvolta materiale pentru viitor bazandu-se pe inovatie si digitalizare, avand ca principali vectori responsabilitatea sociala si fata de mediu, pentru comunitati mai sustenabile, intr-o economie circulara. In total, Grupul Holcim Romania are aproximativ 1800 de angajati.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter