RO EN
Coșul este gol

CCIRG: Simpozion pe tema energiei geotermale in Romania

La data de 22 noiembrie 2011, intre orele 9:00 si 17:00, sala de conferinte a Hotelului Crowne Plaza, din Capitala, va gazdui lucrarile simpozionului „Energia geotermala in Romania”. Evenimentul, organizat de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana/Deutsch-Rumanische Industrie- und Handelskammer (CCIRG), in parteneriat cu Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei din Germania (Bundesministerium fur Wirtschaft und Technologie), va reuni o serie de specialisti si investitori, din cele doua tari, interesati de acest mod de exploatare a energiei obtinute din surse regenerabile (E-SRE). Deschiderea lucrarilor, programata pentru ora 9:30, va apartine presedintelui CCIRG, Radu Merica, drectorului general al firmei RER Recuperare Ecologica si Reciclare, precum si consilierului economic al Ambasadei Germaniei la Bucuresti, Sonja Kreibich. Dintre prezentarile ce vor fi expuse la simpozion, se disting: „Privire de ansamblu asupra energiilor regenerabile in Germania“ (Christian Siebel, din partea Initiativei de Export Energii Regenerabile); “Strategia energetica a Romaniei”(Alexandru Sandulescu, ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri); „Potentialul geotermal al Romaniei” (Serban Veliciu - Biroul Bucuresti al ICGEI-CIIEV; „Tehnologii utilizate in exploatarea energiei geotermale in Romania“ (Marcel Rosca, Universitatea din Oradea); „Dezvoltarea pietei germane pentru energia geotermala de suprafata” (Karl-Heinz Stawiarski, Asociatia Federala Pompe de Caldura); „Energia geotermala de adancime in Germania” (Michael Frank Würtele, Asociatia Federala Energie Geotermala) etc.
Solutii de exploatare a energiei geotermale, asigurate de firme germane de referinta
In a doua parte a simpozionului, de la ora 13:20 si pana la 15:00, vor fi sustinute prezentari ale unor companii germane din domeniu, cum ar fi: Agrarius AG, Erdwerk GmbH, Kirchner Engineering Consultants GmbH, Rodl & Partner GbR si Terrasond GmbH & Co KG. Ulterior, vor fi detaliate mai multe aspecte referitoare la domeniul energiei geotermale din Romania si Germania, printre conferentiari aflandu-se si oficiali ai Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE (cu lucrarea „Reglementari privind promovarea E-SRE“) si ai Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale – ANRM (ce se vor referi la procesul de autorizare si acordare de licente pentru prospectarea si exploatarea resurselor geotermale). „Finantarea investitiilor in proiecte de exploatare a energiei geotermale” va fi detaliata de Gregor Vogrin, de la firma GCI Management & Advisory, in timp ce Roxana Clodnitchi, din partea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane va reliefa noutati legate de proiectul Econet Romania - platforma de informare, networking & marketing in domeniile constructii, energie si mediu. Organizatorii simpozionului ii invita la eveniment pe toti cei interesati sa contacteze reprezentantii unor firme germane de referinta, care ofera solutii pentru exploatarea energiei geotermale, precum si pe cei ce doresc sa-si dezvolte acest gen de afaceri pe plan national. „In cadrul programului sustinut de Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei din Germania „Renewables made in Germany“, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana va consilia in perioada 21 – 25 noiembrie 2011 un grup de intreprinzatori germani, veniti in Romania in scopul dezvoltarii de relatii economice bilaterale. Obiectivele acestui proiect constau in participarea delegatilor la intalniri individuale cu potentiali parteneri de afaceri romani si, de asemenea, la simpozionul denumit Solutii germane pentru exploatarea energiei geotermale in Romania, care va avea loc marti, 22 noiembrie 2011, in Bucuresti. Intalnirile individuale si simpozionul se afla sub egida Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, care va pune la dispozitia participantilor la delegatie o serie de documente ce reflecta realitatile si potentialul pietei romanesti de energie din resurse regenerabile”, concluzioneaza oficialii CCIRG. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter