RO EN
Coșul este gol

LASSELSBERGER: Piata de placi ceramice va scadea cu 10%

In conditiile in care anul 2009 a fost dificil pentru intreg domeniul constructiilor segmentele de placi ceramice, adezivi si roci ornamentale au inregistrat diminuari insemnate ale vanzarilor. Avand in vedere faptul ca majoritatea companiilor prezente pe piata sunt orientate spre distributie, odata cu scaderea livrarilor s-au redus si importurile, deoarece firmele nu au reusit sa-si vanda marfa acumulata in stocuri. Astfel, in 2009 piata de placi ceramice s-a redus cu 40% ca volum.

Eduard Macarescu, director comercial Lasselsberger Romania:
“La nivelul intregii piete, semnalam o scadere in volum de aproximativ 35%-40%, iar pentru anul in curs estimam o diminuare de aproximativ 10%, comparativ cu 2009. Lipsa finantarii a dus la stoparea multor proiecte, la reducerea de obiective noi, precum si la scaderea consumului, ca urmare a lipsei de lichiditati a populatiei.
In ceea ce priveste cifra de afaceri, in 2009 Cesarom a incheiat anul la un nivel comparabil cu 2008, iar pentru 2010 estimam o valoare similara a veniturilor. Cea mai mare cerere s-a inregistrat la placile ceramice pentru uz rezidential. Pentru intervalul urmator, printre prioritatile noastre se regasesc: innoirea gamei de produse, intensificarea activitatii de export si consolidarea portofoliului de clienti”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter