RO EN
Coșul este gol

POR 2014-2020: Finantare pentru Galeria de Arta Rudolf Schweitzer - Cumpana

„Proiectul destinat Galeriei de arta Rudolf Schweitzer - Cumpana”, semnat la Pitesti la data de 9 ianuarie a.c., „raspunde simultan nevoii de a conserva patrimoniul cultural si cerintei de a-l pune in valoare pentru generatiile urmatoare prin mijloace moderne”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene. Proiectul are o perioada de implementare de 44 luni si vizeaza impulsionarea dezvoltarii locale prin consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural gazduit de Galeria de arta „Rudolf Schweitzer – Cumpana”. Investitia presupune restaurarea si conservarea cladirii – monument istoric de categorie A, precum si digitalizarea Galeriei pentru cresterea gradului de expunere. Consiliul Judetean Arges si Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (beneficiarii proiectului) estimeaza ca, dupa finalizarea proiectului, numarul vizitatorilor va depasi 12.000 pe an. Proiectul are ca beneficiari atat turistii – care vor alege sa viziteze un obiectiv reabilitat si consolidat – cat si locuitorii zonei si ai intregului judet, pentru ca rezultatele sale vor avea impact pozitiv asupra dezvoltarii regiunii. Proiectul „Restaurarea Galeriei de arta Rudolf Schweitzer – Cumpana – consolidarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural” este finantat din Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, Prioritatea de investitii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural.
 
Despre Galeria de Arta Rudolf Schweitzer
 
Aceasta Galerie de Arta functioneaza intr-o cladire din anul 1886, construita arhitectul Ion N. Socolescu, care a adapostit Primaria orasului Pitesti. In prezent, galeria detine un patrimoniu de peste 1.000 lucrari de pictura si sculptura clasica si contemporana, semnate de autori precum Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Francisc Sirato, Camil Ressu, Dimitrie Ghiata, Iosif Iser, Nicolae Darascu si Corneliu Baba.
 
Despre Programul Operational Regional 2014-2020
 
Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter