RO EN
Coșul este gol

GUVERN: Vor fi continuate lucrarile de reabilitare a imobilelor din zone defavorizate

Proiectul de reabilitare a unor blocuri de locuinte situate in localitati din zone defavorizate a fost inclus, recent, pe lista de prioritati a Guvernului. Programul, demarat initial in 2010, a fost aprobat de Executiv, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in acest an fiind propuse spre reabilitare numai opt imobile, amplasate in judetele Bihor (in localitatea Alejd), Gorj (la Rovinari), Hunedoara (in Petrosani si Petrila) si Maramures (in Baia Mare). Cladirile au regimuri de inaltime cuprinse intre P+3E si P+9E si insumeaza 602 apartamente. Fondurile alocate de minister totalizeaza 0,6 milioane de lei.
Lucrarile de reabilitare presupun interventii asupra sistemului structural al imobilului, precum si a instalatiilor si izolatiilor termice si hidrofuge aferente. Expertizarea, proiectarea si executia lucrarilor specifice se subventioneaza din bugetul de stat si se asigura prin «Transferuri», in limita fondurilor aprobate anual in vederea implementarii proiectului, in bugetul MDRT.
In selectarea celor opt imobile propuse pentru reablitare in 2011 s-a tinut cont de criterii precum: anul construirii, regimul de inaltime, existenta unor degradari /avarii vizibile, numarul de persoane, acordul proprietarilor /locatarilor privind reabilitarea blocului etc. Lista imobilelor propuse si caracteristicile acestora poate fi consultata aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter