Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat astazi contractul de finantare in valoare de circa 18 milioane euro pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere secundare din judetul Arges. „Semnam acest proiect de modernizare a unui drum judetean avand convingerea ca venim in sprijinul tuturor locuitorilor judetului Arges si al comunitatilor locale, pentru care o sosea moderna inseamna circulatie in conditii de maxima siguranta si dezvoltarea strategica a zonei prin noi oportunitati de afaceri” – a declarat, cu acest prilej, ministrul Nica. Investitia presupune modernizarea, in urmatorii trei ani si jumatate, a drumului judetean 504, Popesti – Izvoru – Recea - Cornatel – Vulpesti (pana in DN 65A). Printre beneficiari se numara cele peste 12.630 persoane din localitatile amplasate pe traseul propus prin proiect, proprietarii si conducatorii de autovehicule (prin imbunatatirea parametrilor relevanti: cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei sectorului de drum modernizat), agentii economici care isi desfasoara activitatea in localitatile respective, precum si administratiile locale. Practic, intreaga populatie a judetului Arges - aproximativ 64 mii de locuitori – va beneficia de rezultatele acestei importante investitii. Dupa finalizarea lucrarilor sunt asteptate urmatoarele rezultate concrete: modernizarea a 25,976 km de drum judetean, reabilitarea si modernizarea a patru poduri, construirea si modernizarea unor trotuare si trasee pietonale in suprafata totala de 36.663 mp, construirea si modernizarea a 21 de statii si alveole de transport public, precum si montarea de elemente suplimentare destinate sigurantei circulatiei.
Informatii suplimentare despre proiect
Proiectul „Modernizare DJ 504, limita jud. Teleorman – Popesti – Izvoru – Recea - Cornatel – Vulpesti, pana in DN 65A, intre km 110+700 si km 136+695 este finantat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 6 – Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.
Despre Programul Operational Regional 2014-2020
Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.