RO EN
Coșul este gol

PMB: Un miliard de lei pentru reabilitarea a 106 km de retea de termoficare

Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din reteaua bucuresteana de termoficare (aproximativ 106 km de retea) a fost aprobat, la propunerea Primarului General, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate al proiectului, document ce va fi anexa la cererea de finantare pe care Primaria Capitalei o va depune in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investitii, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritata 7.
Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 995 de milioane de lei fara TVA, durata estimata de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare este de 30 de ani. Prin aceasta investitie, se vor reduce pierderile de energie din retea cu 22,4% - pierderi de apa, de caldura- dar se vor deruce si emisiile de Co2 si Nox. Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulica a retelei de transport a apei fierbinti si inlocuirea conductelor clasice din otel existente cu conducte noi.
Reamintim ca Primaria Capitalei a inceput, in actualul mandat, primele investitii majore in reteaua de termoficare a orasului, dupa o perioada de peste 7 ani marcata de lipsa oricaror investitii sau lucrari in sistem. Este vorba despre o retea care si-a depasit de peste 2 ori durata de viata, 80% dintre aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter