Proiectul de reabilitare a 212 km de conducte din reteaua bucuresteana de termoficare (aproximativ 106 km de retea) a fost aprobat, la propunerea Primarului General, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Este vorba despre indicatorii tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate al proiectului, document ce va fi anexa la cererea de finantare pe care Primaria Capitalei o va depune in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile, pentru acest obiectiv de investitii, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritata 7.
Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 995 de milioane de lei fara TVA, durata estimata de realizare a proiectului este 2019- 2023, iar durata de exploatare este de 30 de ani. Prin aceasta investitie, se vor reduce pierderile de energie din retea cu 22,4% - pierderi de apa, de caldura- dar se vor deruce si emisiile de Co2 si Nox. Reabilitarea celor aproximativ 212 km de conducte presupune redimensionarea hidraulica a retelei de transport a apei fierbinti si inlocuirea conductelor clasice din otel existente cu conducte noi.
Reamintim ca Primaria Capitalei a inceput, in actualul mandat, primele investitii majore in reteaua de termoficare a orasului, dupa o perioada de peste 7 ani marcata de lipsa oricaror investitii sau lucrari in sistem. Este vorba despre o retea care si-a depasit de peste 2 ori durata de viata, 80% dintre aceasta fiind veche de peste 50 de ani.