RO EN
Coșul este gol

MT: Contracte POIM de 160 milioane euro, trimise pentru finantare europeana

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Directia Generala Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare si a semnat contractele de finantare in cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea tintelor de absorbtie aferente anului 2019.
Astfel, a fost transmis catre Comisia Europeana proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacau, la profil de autostrada, cu o valoare totala de 968.781.763 RON din care contributia UE este de 689.436.848 RON. Proiectul reprezinta practic prima sectiune a viitoare autostrazi de pe coridorul Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Suceava-Pascani.
In sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podete si tuneluri de cale ferata Cluj” in valoare totala de 62.534.057 RON si o finantare UE de 38.330.345 RON. Proiectul vizeaza reabilitarea structurilor de cale ferata apartinand Regionalei de cale ferata Cluj, contribuind astfel la cresterea vitezei de circulatie a trenurilor precum si la sporirea gradului de siguranta a transportului pe calea ferata.
In sectorul naval a fost semnat contractul de finantare aferent proiectului ”Amenajarea punctului international de trecere a frontierei de stat romano-ucrainene in regim de bac intre localitatile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totala de 6.889.997 RON si o finantare UE de 4.649.837 RON.
Prin semnarea acestor contracte de finantare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Directia Generala Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursarii din fonduri europene a cheltuielilor efectuate pana in acest moment in cadrul acestor proiecte, cheltuieli in valoare de aprox. 160 milioane euro.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter