RO EN
Coșul este gol

MIZIL: 13 milioane lei pentru reabilitarea si extinderea Liceului Tase Dumitrescu

Mariana Visan, director adjunct Organism Intermediar POR, a semnat la sediul central al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, alaturi de Silviu-Calin Negraru, primarul orasului Mizil, contractul de finantare pentru aplicatia„Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Liceului Tehnologic Tase Dumitrescu, Mizil”.
Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, in cadrul Axei prioritare 10 - „Imbunatatirea infrastructurii educationale”, Prioritatea de investitii 10.1 - „Investitiile in educatie si formare, inclusiv in formare profesionala, pentru dobandirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare”, Obiectiv specific 10.2 „Cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic si invatare pe tot parcursul vietii”.
Initiativa Primariei Orasului Mizil, beneficiarul finantarii nerambursabile, are in vedere cresterea gradului de participare a populatiei scolare la procesul educational profesional si tehnic, si invatarea pe tot parcursul vietii, prin imbunatatirea calitatii infrastructurii educationale si a dotarilor din Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu” in conformitate cu standardele europene. Astfel, prin investitiile ce urmeaza a fi realizate vor fi reabilitate si modernizate internatul si cantina unitatii scolare, urmand a fi efectuate si lucrari de amenajare a spatiului exterior. De asemenea, sunt prevazute lucrari de constructie a unui teren de sport si a unui nou corp de cladire destinat activitatii educationale.
Valoare totala a proiectului se ridica la 13.352.395 lei, din care contributia Fondului European pentru Dezvoltare Regionala este de peste 11 milioane de lei, alocarea din bugetul national insumeaza peste 1,7 milioane lei, aproape 264 de mii de lei constituind contributia eligibila a beneficiarului. Aplicatia are o perioada de implementare de 61 de luni (1 mai 2017 - 31 mai 2022).
In prezent, in regiunea Sud Muntenia s-au inregistrat 1.165 de proiecte (inclusiv aplicatiile din cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. La nivelul judetului Prahova, au fost depuse de solicitantii de fonduri Regio 302 aplicatii, avand o valoare solicitata de peste 1,9 miliarde de lei Dintre acestea cele 23 de proiecte inregistrate in cadrul Axei prioritare 10 solicita fonduri de peste 170 de milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter