Anul acesta, in perioada 11-15 iunie, Fundatia Saint-Gobain Initiatives aniverseaza primii 10 ani de activitate pentru sprijinirea de actiuni non-profit in domenii aliniate strategiei Grupului: integrarea tinerilor in mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale pentru scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.
„In calitate de lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, Saint-Gobain si-a asumat misiunea de a asigura confortul si bunastarea comunitatilor in care activeaza. Suntem mandri ca pe parcursul acestor 10 ani am putut sustine numeroase proiecte de impact pentru persoanele aflate in conditii defavorizate, pentru a dezvolta comunitatile locale”, mentioneaza François-Xavier Moser, Delegat General al Grupului Saint-Gobain pentru Polonia, Romania, Bulgaria si Turcia.
Activitatea Fundatiei se bazeaza pe participarea activa a angajatilor Grupului Saint-Gobain si a celor care s-au pensionat, care propun proiecte pentru a veni in sprijinul comunitatilor locale, implementate prin intermediul asociatiilor non-profit. In cazul in care proiectul este finantat, angajatul devine tutorele (sponsorul) acestuia.
La nivel global, inca de la infiintare, din 2008, Fundatia a sprijinit 148 de proiecte implementate de 115 organizatii non-profit. In Romania, in perioada 2008-2018 au fost finantate 7 proiecte, valoarea totala a sponsorizarii ridicandu-se la 243.500 Euro.
1. Casa Mihail (2013), un model de locuinte pentru persoanele cu dizabilitati, care sa permita incluziunea sociala a acestora, sprijinit de Saint-Gobain impreuna cu Asociatia Habitat for Humanity Romania.
2. Dezvoltarea comunitatii locale din Vizuresti (2013) prin: reabilitarea si extinderea dispensarului; renovarea scolii si a gradinitei; construirea unui centru cultural de 70 mp folosit pentru activitati extrascolare.
3. Construirea unui centru comunitar eficient energetic in Buftea, in parteneriat cu Asociatia Habitat for Humanity Romania (2016). Rolul principal al centrului comunitar va fi acela de a preveni absenteismul scolar al copiilor din familii defavorizate si imbunatatirea performantelor scolare ale beneficiarilor. In total, peste 200 de copii vor participa la activitati educationale, de orientare si de consiliere.
4. Renovarea si dotarea bucatariei sediului MagiCamp (2016) cu toate echipamentele necesare.
5. Renovarea unui centru de terapie pentru copiii cu autism- "OPEN - Centrul de terapie pentru copiii cu autism", in parteneriat cu Asociatia ATCA.
6. Construirea unei case familiale de mici dimensiuni in judetul Suceava, in parteneriat cu Hope and Homes for Children Romania. Locuinta va deveni noua casa pentru 12 copii anterior institutionalizati.
7. Integrarea a 20 de tineri defavorizati, prin activitati economice si sociale, in parteneriat cu Asociatia Ateliere fara Frontiere.
Despre Saint-Gobain
Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi. Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 40,8 miliarde de euro in 2017, Saint-Gobain opereaza in 67 de tari si are peste 179.000 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Saint-Gobain, vizitati www.saint-gobain.com si accesati contul de Twitter @saintgobain. In Romania, Saint-Gobain detine opt activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips si Weber), cu aproximativ 1500 de angajati si opereaza 13 unitati de productie in noua situri industriale situate in Baicoi, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda , Suceava si Valenii de Munte.